Home Vijesti Istra od 1. veljače ublažava mjere?

Istra od 1. veljače ublažava mjere?

524
0

“I dalje bilježimo pozitivne trendove, već peti tjedan nama su brojke u laganom, silaznom padu. Sve nam to daje optimizam da gledamo vedrije na cjelokupnu situaciju, jedino nas zabrinjava situacija u okruženju i ono što se događa u Europi. Stoga moramo biti oprezni jer imamo namjeru već od petka sagledati mjere koje bi se mogli otpustiti u Istri u dogovoru s Nacionalnim stožerom civilne zaštite” – rekao je u izjavi za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac

Dodao je kako nema potrebe inzistirati na popuštanju mjera do 31. siječnja jer je tu odluku donijela Vlada i tu, kako je rekao, “nema nikakvog manevra, i nema potrebe inzistirat na neku promjenu”. No, smatra Kozlevac, od 1. veljače istarski Stožer civilne zaštite očekuje da će se uvažiti prijedlog da se neke mjere ipak olakšaju.

“Mi bi u veljači i ožujku trebali ući u zelenu zonu kako bi mogli planirati Uskrs i iduću turističku sezonu te otvoriti djelatnosti i početi živjeti po modelu staro-normalno. Stoga zahvala građanima jer je upravo sinergija građana i sustava omogućila da imamo danas takvu povoljnu epidemiološku situaciju”, poručio je Dino Kozlevac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here