Home Sport Ivan Ljubičić završio profesionalnu karijeru

Ivan Ljubičić završio profesionalnu karijeru

544
0

Ivan Ljubičić oprostio se od igračke karijere porazom u prvom kolu ATP teniskog turnira u Monte Carlu od Ivana Dodiga 6-0, 6-3 nakon sat i 11 minuta igre. ‘Danas su mi misli bile svugdje samo ne na terenu. Bio je ovo težak dan za mene, kako na samom terenu, tako i izvan njega’ rekao je nakon meča, na konferenciji za novinare, Ivan Ljubičić.

Ljubičić je počeo igrati na ATP turnirima 1995. godine. Najbolji ranking karijere mu je bio 3. mjesto u svibnju 2006. godine, i to je povijesno drugi najbolji rezultat jednog hrvatskog tenisača, nakon Gorana Ivaniševića koji je jednom bio drugi.

Godine 2004. na Olimpijskom teniskom turniru u Ateni osvojio je brončanu medalju u igri parova zajedno s Mariom Ančićem.

Ljubičić je, kao najbolji hrvatski tenisač, osvojio za Hrvatsku Davis kup 2005. godine zajedno s Ančićem, Goranom Ivaniševićem, Ivom Karlovićem i izbornikom Nikolom Pilićem.

U karijeri je Ljubičić osvojio deset turnira, a najveći uspjeh mu je osvajanje turnira Masters serije 1000 u Indian Wellsu 2010. godine gdje je do finala pobijedio Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Andyja Roddicka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here