Tehnologija

VIDEO: ‘Bura znanja’ za učenje po mjeri svakog

VIDEO: ‘Bura znanja’ za učenje po mjeri svakog

Skupina studenata na Sveučilištu u Rijeci pokrenula je projekt nazvan ‘Bura znanja’ koji bi trebao osigurati besplatno, zanimljivije i kvalitetnije multimedijsko studiranje – ukratko, učenje po mjeri svakoga. Voditelji udruge ističu da je riječ o revolucionarnom projektu kojemu je cilj modernizirati dosadašnji sustav obrazovanja na fakultetima prilagođavajući ga novim, globalnim trendovima u sinergiji tehnologije i edukacije.

Preciznije, radi se o projektu izrade, publikacije i standardizacije multimedijalnih online predavanja koja bi postupno zamijenila dosadašnja, vrlo često suhoparna teorijska, frontalna predavanja.

Novim načinom učenja, koji već polako implementiraju neka od najpoznatijih svjetskih sveučilišta poput Stanforda i MIT-a, žele omogućiti da se teorijski dijelovi programa kolegija savladavaju putem online multimedijalnih lekcija, i to već prije standardnih redovitih predavanja. Na taj bi se način studenti i profesori mogli usredotočiti upravo na najzanimljivije, najproblematičnije i najvažnije dijelove lekcija, čime bi se omogućilo produbljivanje znanja s kojim studenti već dolaze na predavanja, ali i otvorio prostor za interaktivne, zanimljive rasprave i praktičan rad na fakultetima.

Studenti bi dolazili na predavanja s predznanjem potrebnim za aktivno sudjelovanje na nastavi, a profesori, uz pomoć ažurno obrađivanih i dostupnih statističkih podataka, neprekidno bi imali uvid u broj pregledavanja pojedinih lekcija, u eventualne nejasnoće, poteškoće ili zanimljivosti s kojima su se studenti susretali prilikom učenja što do sada nije bilo tako.

‘Učenje želimo napraviti iznimno zanimljivim i efikasnim te razvijamo sustav koji će se prilagođavati studentima za razliku od tradicionalnih koji očekuju da se studenti prilagođavaju njima. Multimedijalni online kolegiji koje ćemo realizirati bit će dostupni svima besplatno, jer smatramo da obrazovanje mora biti takvo – besplatno, dostupno i kvalitetno’, ističu u Buri znanja.((tportal)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tehnologija

More in Tehnologija

Korištenje suvremene tehnologije u nastavi jezika: Pametne ploče

spJuly 31, 2016

Trikovi kako poboljšati bežičnu kućnu mrežu

spFebruary 15, 2015

Napraviti GIF nikada nije bilo lakše

spFebruary 7, 2015

Internet explorer napokon odlazi u povijest?

spDecember 31, 2014

Doznajte zašto je WhatsApp uveo plave kvačice!

spNovember 6, 2014

Novi Windowsi će biti besplatni ali ne za svakoga

spSeptember 29, 2014

5 milijuna Gmail adresa i lozinki objavljeno na forumu

spSeptember 10, 2014

Znate li tko sve ‘sluša’ komunikaciju vašeg Androida?

spAugust 24, 2014

Tvrtka E-Glas iz Rijeke u konkurenciji za titulu Zvijezde zajednice

spJune 10, 2014

Copyright © 2017 Rijeka danas.