Home Sport Ivančić: Ostvarili smo ono po što smo došli

Ivančić: Ostvarili smo ono po što smo došli

289
1

Konačno se u riječkoj svlačionici mogla čuti pobjednička pjesma. Nekoliko minuta nakon što su igrači »Rijeke« zajedno s navijačima »podizali valove« na sjevernoj tribini stadiona u Stanovima iz gostujuće svlačionice zadarskog stadiona razlijegalo se: »Volim te Rijeko…«. Mladen Ivančić nije bio tako raspjevan, iako je ostvario svoju najuvjerljiviju trenersku pobjedu na klupi »Rijeke«. Ukupno četvrtu, prvu nakon mini serije od dvije utakmice bez troboda.

    – Je, pjevalo se nakon utakmice, ali treba uzeti u obzir situaciju u kojoj smo bili uoči utakmice. Imamo dosta ozlijeđenih igrača, neki se nisu oporavili ili su odradili tek jedan ili dva treninga nakon oporavka. Nisam želio riskirati s njima, odlučio sam pružiti priliku onima koji su spremni. Zbog toga sam i mijenjao sustav. Ostvarili smo ono po što smo došli. Najavaljivali smo tešku utakmicu i da ćemo sve napraviti da osvojimo tri boda. Tako je i bilo – objašnjavao je Ivančić nakon utakmice trudeći se sasjeći u korijenu bilo kakve oblike euforije koja se mora javiti makar simbolično kada momčad dobije s 3:0 utakmicu na gostovanju. Istina, mogla se možda okrenuti i na drugu stranu, ali je mogla završiti i puno ružnije za domaćine. Riječani su na kraju mogli doslovce »unakazati« Zadrane.

    – Treba biti objektivan, u prvom poluvremenu smo opasno živjeli. Nisam unatoč vodstvo zadovoljan s igrom do odmora. Zadrani su igrali s jednom špicom i dvije polušpice i radili su nam dosta problema. Mislio sam ranije reagirati, uvesti Cerića. Nismo bili pravi u bloku na sredini terena – govorio je Ivančić, kojemu je jako puno nedostajao ozlijeđeni veznjak Landeka.
    S druge strane može biti zadovoljan činjenicom da je njegova momčad počela tečno izlaziti u kontre.
    – Bilo nam je lakše kada su se otvorili, bilo je puno prostora – dometnuo je Ivančić kojega je očito potreslo i emotivno izlaganje kolege Dalibora Zebića tijekom presice na utakmici. Trener »Zadrana« je naime podnio neopozivu ostavku.
    – Želim boljitak »Zadra« i zbog toga podnosim ostavku. Nadam se da će moj odlazak izazvati pozitivan šok, a moj nasljednik dignuti momčad iz krize – rekao je Zebić.
    Prema zadarskim kuloarima njegova nasljednika treba tražiti u Ivanu Pudaru, bivšem treneru »Hajduka« i »Šibenika«, koji je bio nazočan na jučerašnjoj utakmici. (novi list)

Previous articleU Rijeci su nastali scudetto i torpedo
Next articleKongres pristao na 700 milijardi dolara pomoći: 250 milijardi odmah, ostalo uz uvjete

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here