Home Sport Ivančić podnio ostavku, uprava traži novog trenera!

Ivančić podnio ostavku, uprava traži novog trenera!

1202
0

Nova bomba na Kantridi! Nakon prekjučerašnjeg iznenađujuće oštrog istupa sportskog direktora Roberta Rubčića u kojem se vrlo kritički izrazio o radu i učincima trenera ‘bijelih’, Mladen Ivančić je danas podnio ostavku! Iako je ostavku obrazložio zdravstvenim i osobnim razlozima i iako je Ivančić zaista zaradio upalu pluća, dublji uzroci ostavke vjerojatno leže i u poremećenim odnosima u klubu u kojem se više ne zna tko pije, a tko plaća…

Trener Ivančić je pristao podmetnuti leđa u trenucima kada su klub odbili svi kojima je ponuđena ‘bijela’ klupa. Promatrači su mu predvidjeli ulogu ‘dežurnog Pedra’ na kojem će se prelomiti odgovornost za loše rezultate kluba koji su direktna posljedica rasula u kojem se HNK Rijeka našla nakon što je Robert Ježić digao ruke od kluba. Upravo to se i dogodilo. Umjesto da ponude svoje mandate na raspolaganje jer su u najmanju ruku suodgovorni za igrački kadar kojim HNK Rijeka danas raspolaže, vodstvo ‘bijelih’ je osulo javnu medijsku paljbu po Ivančiću.

Tko će ga naslijediti? U klubu u kojem sustavno promišljanje zvuči poput naučne fantastike, teško je očekivati nešto više od vatrogasnih rješenja. U javnosti su isplivala imena bivšeg trenera Rijeke Dragana Skočića i Igora Pamića. Prvi je bez angažmana ali teško da bi poput Scorije i Jurčića prihvatio stavljati vlastiti ugled na kocku u klubu gdje su treneri potrošna roba koji preuzimaju odgovornost dok im ekipu slaže netko drugi. Igor Pamić s druge strane nema nikakvog značajnijeg trenerskog pedigrea. U karijeri je vodio tek Žminj, Istru i Karlovac pa bi mu Rijeka predstavljala dobru odskočnu dasku za dalji napredak u trenerskoj karijeri. Osim toga, u Rijeci igra nekoliko njegovih igrača što bi u javnosti moglo biti shvaćeno kao klasičan sukob interesa.

Od ostalih imena, spominju se još i Nenad Gračan i Ilija Lončarević. Prvog navijači ne mogu smisliti, a drugi bi se lijepo uklopio u kontinuitet neambicioznosti koji već godinu dana stanuje na Kantridi. (dš)

Previous articleProsvjed na Korzu: Sanaderu smjesta smijeni sam sebe!
Next articleIvančić: Zdravlje i obitelj najvažniji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here