Home Sport Ivanišević: Ne mogu reći da smo svi s Balkana poput Đokovića

Ivanišević: Ne mogu reći da smo svi s Balkana poput Đokovića

165
0

Novak Đoković je pobijedio Danila Medvedeva 6:3, 7:6, 6:3 u finalu US Opena i došao do 24. Grand Slam titule. Odavno je apsolutni rekorder u muškoj konkurenciji, ali ovom titulom je izjednačio apsolutni rekord Margaret Court po broju osvojenih Grand Slamova u karijeri. Nakon osvojenog US Opena na presici se pojavio Goran Ivanišević, Đokovićev trener.

“Ovo je jedan od najvećih uspjeha u sportu, ne samo u tenisu. On je pobjednik i motivira se Nadalom i Federerom. Ako mu kažete da ne može, on će vam dokazati da može, čak i kada je ozlijeđen i ne osjeća se dobro. Ne mogu reći da smo svi s Balkana takvi, ali on je najbolji i tako je kako je.”

“O odlasku u mirovinu morate pitati Đokovića, ne mislim da će on stati. On misli da će igrati na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028. Ne znam što je u njegovoj glavi, on 24 sata razmišlja o tome što bi mogao sve ostvariti. Kada osvoji 25. Grand Slam pitat će se zašto ne i 26. osvojiti? Uvijek gleda da je spreman, uvijek želi više i da sve bude perfektno.”

“Ne šali se s brojevima, shvaća ih ozbiljno, ali nije lako se motivirati na malim turnirima. Kada je nervozan žuri, ali govorio sam mu da procesuira u glavi što se događa. Ipak, i on je ljudsko biće. Ne vjerujem da će nastupiti na turneji po Kini. Mora se odmoriti, igra Davis Cup i to mu je bitno.”

Previous articleAlkoholni rekorder vikenda prijavljen i kazneno zbog puške i streljiva
Next articleEvo gdje gledati jednu od najvažnijih utakmica Vatrenih na putu do Eura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here