Home Vijesti Ivanković: Upute HZJZ za korištenje sportskih dvorana su tri koraka unazad!

Ivanković: Upute HZJZ za korištenje sportskih dvorana su tri koraka unazad!

418
0

Iako se činilo da bi se 2.000 mladih riječkih sportaša i sportašica, koji od četvrtka privremeno treniraju u nekoj od gradskih dvorana, mogli vratiti u svoje domicilne školske dvorane u kojima su uslijed pandemije koronavirusa posljednji trening odradili 13. ožujka, očito od toga zasad neće biti ništa. Barem ako je suditi po preporukama HZJZ-a o korištenju školskih dvorana za izvanškolske aktivnosti, prenosi Novi list.

– Nažalost, nikako ne možemo biti zadovoljni ovim preporukama jer u skladu s njima u školskim dvoranama mogu trenirati isključivo seniorske ekipe. U Rijeci nemamo takvih slučajeva budući da sve naše seniorske ekipe imaju svoje termine u nekoj od gradskih dvorana u kojoj oduvijek treniraju – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, koji je sa svojim suradnicima, Riječkim sportskim savezom i Rijeka sportom, donio postupnik za korištenje školskih dvorana za izvanškolske korisnike koji je dobio zeleno svjetlo od Odjela za odgoj i školstvo, kao i Stožera civilne zaštite Rijeke.

– Ove nas preporuke bacaju tri koraka unazad. U ponedjeljak ćemo se svi opet sastati i probati naći rješenje s tijelima koja su donijela ove preporuke te im pokušati ukazati na činjenicu da su ove preporuke kada je u pitanju Rijeka, ali i mnogi hrvatski gradovi, jednostavno neodrživa – zaključio je Ivanković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here