Home Najnovije Ivković: Igrao sam za Jugoslaviju 1991. bio sam apolitičan, nisam znao što...

Ivković: Igrao sam za Jugoslaviju 1991. bio sam apolitičan, nisam znao što se događa

98
0
29c1342a 6a1e 497b 8bcc ed1954b2ae86 (1)
HRT

U emisiji HRT-a “Nedjeljom u 2” gostovao je Tomislav Ivković, igračka legenda i nekadašnji trener, koji je danas najčešće u ulozi televizijskog komentatora. Ivković, poznat po svojoj impresivnoj karijeri kao golman, branio je za klubove kao što su Dinamo Zagreb, Crvena zvezda, Genk, Sporting Lisabon i mnoge druge. Za reprezentaciju Jugoslavije branio je 38 puta, a posebno se pamti po obranjena dva penala Diegu Maradoni.

“Hajduk ne mrzi, to je više frustracija”

U razgovoru s Aleksandrom Stankovićem, Ivković je govorio o sukobima s Ćirom Blaževićem i odlasku iz Dinama u Zvezdu, što je nazvao najtežim danom u životu. Također je komentirao današnji odnos i netrpeljivost između dijela navijača Dinama i Hajduka:

“Odrastao sam u Zagrebu, moji baka i deda došli su iz Dalmacije. Uvijek su me odgajali da su Dinamo i Hajduk naša dva bratska kluba. Imam toliko prijatelje hajdukovaca, i danas sve utakmice Dinama i Hajduka gledam zajedno s hajdukovcima u našem kvartovskom kafiću. Mržnja mi je neshvatljiva. Danas je generalno manje strpljenja i druženja, mladi sjede za stolom s mobitelima i manje komuniciraju. Ne bih zapravo rekao da vlada mržnja, već da je kod Hajduka više jedna frustracija jer nisu uspješni već 19 godina,” rekao je Ivković.

“Prihvaćam da sam pogriješio”

Ivkoviću mnogi zamjeraju što je posljednji nastup za reprezentaciju Jugoslavije odradio u rujnu 1991., kada je rat u Hrvatskoj već trajao. “Shvaćam da nekima to nije dobro palo. Prihvaćam to kao grešku. Ja sam totalno apolitičan i nisam bio upoznat s tim što se sve dešavalo. Išao sam se zahvaliti Ivici Osimu i pozdraviti s dečkima koji nisu imali veze s onim što se dešavalo,” objasnio je Ivković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here