Home Vijesti Iz ‘Zajca’ ponovno odbili odgovoriti na vijećničko pitanje o trošenju javnog novca!

Iz ‘Zajca’ ponovno odbili odgovoriti na vijećničko pitanje o trošenju javnog novca!

1364
0

Član Gradskog vijeća mr.sc. Zvonimir Peranić već dulje vrijeme temeljem instituta vijećničkih pitanja pokušava doći do informacije o trošenje javnog novca u kazalištu HNK Ivan Zajcu, na čijem je čelu intendant Marin Blažević, iz kojeg mu pod različitim isprikama odbijaju odgovoriti. Slučaj je tim bizarniji što je Peranić ujedno i član kazališnog vijeća koje je nadzorni organ osnivača kazališta, odnosno Grada Rijeke ali ni u tom svojstvu ne dolazi do informacija.

Temeljem članka 73. stavka 1. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, postavio je novo pitanje honorara i troškova predstave ‘Vježbanje života, drugi put’.

″Koja je specifikacija financijskih troškova (ostvareni, ugovoreni, planirani) s pripadajućim imenima osoba kod pojedine stavke, na EPK programu „Vježbanje života – drugi put″ do 15. srpnja 2020. godine? Molim informaciju koji su troškovi do sada već plaćeni?“, pitao je Peranić koji je uskoro dobio odbijenica.

Međutim, odgovor i na ovo pitanje je opet izostao:
“Temeljem očitovanja intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka, gospodina Marina Blaževiča, na pitanje člana Gradskog vijeća Grada Rijeke, kojeg ovim putem prenosim, obavještavam Vas o sljedećem

Pomnom analizom pitanja s pravnog aspekta, HNK Ivana pl. Zajca Rijeka zaključilo je da, nažalost, nije u mogućnosti dati specifikaciju financijskih troškova s pripadajućim imenima osoba, s obzirom da ista predstavlja poslovnu tajnu, sukladno čl.4. toč.2 i toč.6. Pravilnika o poslovnoj tajni Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Također, čl. 66. Statuta Kazališta propisana je obveza čuvanja podataka koji se smatraju tajnima. Uz to, davanje osobnih podataka, odnosno dokumenata na uvid trećoj strani, predstavljalo bi i povredu odredaba Uredbe GDPR.
Prema tome, kada bi intendant dostavio zatražene informacije, izvršio bi protupravnu radnju.

Kako je dotični vijećnik ujedno i član Kazališnog vijeća, Kazalište je izrazilo čuđenje da ta ista pitanja nije postavio na sjednicama Kazališnog vijeća, u svojstvu člana. Naime, kao članu Kazališnog vijeća, zatražene bi informacije bile dostupne, ali bi ih bio u obvezi čuvati kao poslovnu tajnu.

Također, kao član Kazališnog vijeća, član Gradskog vijeća Grada Rijeke može predložiti i izmjene Pravilnika o poslovnoj tajni, Statuta i Poslovnika o radu Kazališnog vijeća, a koje bi mu omogućile da dobivene informacije o poslovanju Kazališta, ako mu je to namjera, iznosi i u javnosti.
Gradonačelnik
Mr.sc. Vojko Obersnel”

Previous article67 novih slučajeva korone, sve više izliječenih
Next articleSimon Rožman: U igračima vidim glad, nadam se da će nas nagraditi na terenu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here