Home Najnovije Izvršni odbor jednoglasno za ulazak Volpija u NK Rijeku

Izvršni odbor jednoglasno za ulazak Volpija u NK Rijeku

1654
1

U tijeku su posljednje pripreme za susret riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i uglednog talijanskog industrijalca Gabrijelea Volpija. Tako se na Kantridi danas poslijepodne sastao Izvršni odbor riječkog nogometnog prvoligaša. Za razliku od posljednjeg susreta u prosincu, kada je sastanku nazočilo samo pet članova odbora, današnjem su se pozivu odazvali skoro svi. Nakon dugo vremena u trofejnoj sali na Kantridi je po završetku sjednice IO vladalo dobro raspoloženje. S osmijehom na licu pred novinare je izašao predsjednik Robert Komen.

Članove Odbora smo upoznali sa svim aktivnostima koja smo radili posljednjih mjesec dana. Naravno usredotočili smo se na događanja koja nam slijede slijedećih dana, odnosno dolazak gospode Volpija, Miškovića u pratnji zaista impresivne delegacije. Izložili smo sve detalje budućeg sporazuma, načina funkcioniranja kluba i uvjeta. Članovi IO su bili izrazito zainteresirani i aktivni u diskusiji, postavljena su mnoga konstruktivna pitanja, pokušali smo anticipirati moguće probleme. Na kraju je sve što smo do sada dogovorili u pregovorima s ulagačima dobilo jednoglasnu podršku IO. Mislim da smo jako blizu konačnog dogovora. I danas sam imao jedan sastanak s gospodinom Miškovićem, ostali su neki detalji za prodiskutirati, prije svega s gradonačelnikom, kazivao je Komen, uz riječkog gradonačelnika najzaslužnija osoba što se riječki prvoligaš nalazi na korak od spasonosnog potpisa.

Na Kantridu su, kao prethodnica, već došli Giuseppe Spalenza i Luigi Micheli, glavni menadžer, odnosno financijski direktor Spezie, nogometnog niželigaša u Volpijevu vlasništvu. Dvojac će još jednom, dan uoči glavnog događaja, detaljno pregledati poslovne knjige riječkog nogometnog prvoligaša.

Tijekom sutrašnjeg dana njih će dvojica zajedno s revizorima ugledne revizorske kuće KPMG, našom revizoricom Sanjom Đak i klupskom djelatnicom Tihanom Vlakančić proći kroz sve financijske elemente funkcioniranja kluba. Naravno da su dugovanja u fokusu njihovog interesa, završio je Komen.

Volpi u pratnji brojne delegacije na krčki aerodrom stiže sutra poslijepodne privatnim letom iz Genove. Glavni događaj koji bi, dođe li do dogovora, mogao ući u povijest ne samo riječkog nego i hrvatskog nogometa, na rasporedu je u petak u podne. (radio rijeka)

Previous articleProradilo skijalište Petehovac
Next articleŠarar: Peranić obmanjuje javnost

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here