Sport

Jadranski derbi: Rijeka na Poljudu traži nastavak sjajnog niza

Jadranski derbi: Rijeka na Poljudu traži nastavak sjajnog niza

hajdriNogometaši Rijeke i Hajduka u nedjelju 21. kolovoza od 21 sat na Poljudu odigrat će 142. Jadranski derbi u sklopu 6. kola MAXtv Prve lige. Povijest međusobnih ogleda seže do daleke 1946. godine kada je HNK Rijeka (tada NK Kvarner) nakon uspješno izborenog mjesta u Prvoj jugoslavenskoj ligi gostovala na Plinari i izgubila 1:0 pogotkom Batinića. Prvu pobjedu Rijeka je dočekala 1962. godine kada je na Kantridi slavila golovima Zadela (2), Veselice i Lukarića.
Do danas Rijeka i Hajduk su odigrali 141 utakmicu, Rijeka je ostvarila 38 pobjeda, Hajduk 55 dok je 48 utakmica završilo remijem uz 199 postignutih golova Hajduka i 160 postignuta pogotka Rijeke.
Kada je u pitanju prvenstvo Hrvatske, Rijeka i Hajduk odigrali su 69 utakmica, Hajduk je slavio u 29, Rijeka u 22 navrata, a 18 ogleda okončano je remijem
Ono što je bitnije od povijesnih podataka i statistika u ovom trenutku jest činjenica da Rijeka već 15 utakmica ne zna za poraz od Hajduka što je ujedno najduži riječki niz bez poraza u Jadranskom derbiju. Kada je u pitanju prvenstvo Hrvatske najviše pogodaka u međusobnim ogledima postigli su Zvonimir Deranja i Anas Sharbini koji su sedam put tresli protivničke mreže.
Matjažu Keku bit će ovo 14. utakmica protiv Hajduka, slovenski strateg još nije izgubio Jadranski derbi, a nedostaje mu još jedan ogled da dohvati Ivana Katalinića na vrhu ljestvice trenera. U slučaju pobjede u nedjelju Kek će doći do devete pobjede i preskočiti Zorana Vulića kao trener s najviše pobjedu u Jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Bišćan: Ekstra zahtjevna utakmica protiv Osijeka

spMarch 15, 2019

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

spMarch 13, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.