Home Najnovije Jakir i Dalić dogovorili da Petković ne igra ključne utakmice Hrvatske!

Jakir i Dalić dogovorili da Petković ne igra ključne utakmice Hrvatske!

176
0

“Nadam se da će u reprezentativnoj pauzi prevladati zdravi razum. Pričao sam s Dalićem, znamo se i obojica smo imali gorko iskustvo s Petkovićem. Iskomunicirali smo da ne bi trebao ići u reprezentaciju. Dalić se s time složio.”

Ovo je nakon derbija 15. kola SuperSport HNL-a Rijeka – Dinamo (2:2) izjavio Sergej Jakirović. Petkovićeva ozljeda vuče se već gotovo dva mjeseca i kao napadačeva tegoba i kao tema Dinamovog trenera te izbornika Hrvatske. Dalić je pozvao Petkovića za dvije posljednje i odlučujuće utakmice Hrvatske u kvalifikacijama za Euro, u Rigi 18. studenoga protiv Latvije i 21. studenoga u Zagrebu protiv Armenije. To je napravio iako je ovaj ozlijeđen i već gotovo mjesec dana ne igra za Dinamo.

Petković je stražnji bedreni mišić ozlijedio još u rujnu na utakmici protiv Astane u Konferencijskoj ligi. Zabio je dva gola za trijumf, ali to se pokazalo najskupljom pobjedom Dinama u prvom dijelu prvenstva. Petkovića su zatim nezaliječenog u važnim utakmicama koristili i Jakirović i Dalić. To je rezultiralo time da je on u porazima od Hajduka i Turske pogoršao ozljedu.

“Nisam htio koristiti Petkovića jer znam da je bez treninga, bez ritma, ali kada gubiš 0:1, a on kaže da može, onda se loviš za sve”, govorio je Dalić nakon Turske te objasnio da Petkovića pušta prije meča kod Walesa: “Nema smisla da se Bruno muči, nije pravi, nije spreman, mislim da ću ga pustiti kući. Iznenadio me svojom željom, svaka mu čast na tome, ali nije spreman i bespotrebno ga trošim. Žao mi je što sam ga uopće uveo, nije to moja praksa, ali gubiš i uzmeš u obzir želju igrača.”

Jakirović je poručio u istom tonu: “I ja sam kriv zbog obnovljene ozljede Petkovića, dopustio sam mu da nezaliječen igra protiv Hajduka. Prije odlaska u reprezentaciju napravio je sve testove i bilo mu je bolje. No nema sad smisla tražiti krivca, više ništa nećemo forsirati jer bismo ga mogli izgubiti i za duže razdoblje.”(index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here