Home Sport Je li sudac pretjerao kod isključenja Smolčića, sudački ekspert Strahonja je jasan!

Je li sudac pretjerao kod isključenja Smolčića, sudački ekspert Strahonja je jasan!

572
0

Hrvoje Smolčić neće po dobrom pamtiti svoju posljednju utakmicu za Rijeku, jer će već sljedeći tjedan i služeno postati igrač Eintrachta. Rijekin kapetan u oproštajnu je utakmicu ušao s evidentnim viškom energije i strasti, što je na kraju skupo koštalo i njega i suigrače.

U 27. minuti Smolčić je zaradio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, odnosno zbog toga što je pretjerao s prigovorima prema sucu Franu Joviću. Bio je neopravdano ljut, jer Jović je nakon preoštrog starta svirao prekršaj te pokazao žuti karton Fossatiju. Smolčiću očito ni to nije bilo dovoljno.

U 41. minuti Smolčić je morao s terena zbog drugog žutog kartona. Na skoro 40 metara od gola, potpuno uz aut-liniju, nakon jednoj je duela uhvatio Livaju za dres u situaciji kad mu je domaći ofenzivac bježao. Za Jovića nije bilo dvojbi, pokazao mu je isključujući žuti karton.

Je li to bilo prestrogo? Neki će reći da je, jer je u pitanju finalna utakmica i prekršaj daleko od gola. S druge strane, Smolčić je očito bio previše vruće krvi i neupitno je Joviću dao “materijala” za takvu odluku. Ne možeš hvatati suparnika s leđa za dres ako znaš da već imaš žuti karton.

– Smolčić je pretjerao u verbalnoj reakciji kod prvog žutog kartona, a isključujući karton je sasvim čist – prokomentirao je Marijo Strahonja, HRT-ov ekspert za suđenje.

Spornu situaciju pogledajte na linku.

Previous articleVIDEO “Dole Xi Jinping” Počeli studentski prosvjedi u kineskom gradu Tianjinu
Next articleTomić otkrio što je rekao Smolčiću nakon isključenja i odlazi li u Dinamo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here