Home Food & Travel Je li turistička sezona u Hrvatskoj pod velikim upitnikom? Ovi pokazatelji nisu...

Je li turistička sezona u Hrvatskoj pod velikim upitnikom? Ovi pokazatelji nisu uobičajeni

844
3

Budimo realni, Hrvatska je i nama omiljena destinacija, a isto tako i trebala bi biti i vama jer je kod nas na moru sigurno, more je čisto, toplo i gostoprimstvo je zaista odlično, piše putujmojeftino. Ipak, smatramo da su cijene nepošteno narasle na iznose koje malo tko može platiti. Ako ste osoba koja ne boravi kod prijatelja ili člana obitelji koji imaju kuću na moru ili ako ne živite na moru onda ste možda u onih 10% Hrvata koji zapravo i može da si priušti ljetovanje na vlastitom moru u vlastitoj državi.

Mi kažemo da nitko ne bi trebao u minus ili dizati mali kredit radi 10 dana ljetovanja za sebe i svoju obitelj. Vrijeme je da si ipak potražite neku drugu destinaciju. Mi predlažemo Grčku, Italiju, Albaniju, Crnu Goru, Tursku ili Bugarsku, ovdje ćete dobiti bolji smještaj za znatno niži iznos, a i sve ostalo je povoljnije nego u Hrvatskoj.

Turizam je dugi niz godina bio jedan od glavnih gospodarskih sektora u Hrvatskoj, privlačeći milijune posjetitelja svojom ljepotom, raznolikošću krajolika i bogatom kulturnom baštinom. Međutim, nedavni izvještaji o padu rezervacija i povećanim otkazivanjima iznajmljivačima diljem zemlje pobuđuju pitanje o budućnosti turizma u Hrvatskoj.

Pad rezervacija i povećano otkazivanje

Iznajmljivači u Hrvatskoj sve više izražavaju nezadovoljstvo zbog nedostatka rezervacija i povećanog otkazivanja. Mogući razlog za to može biti loše vrijeme koje je pogodilo zemlju do sada, ali također postoji i zabrinutost zbog visokih cijena turizma. Ove godine, Hrvatska se svrstala među najskuplje destinacije u Europi, a mnogi posjetitelji smatraju da ponuda nije proporcionalna cijenama koje plaćaju. U usporedbi s konkurentnim destinacijama poput Španjolske, Portugala i Grčke, Hrvatska se suočava s izazovom zadržavanja konkurentske privlačnosti.

Konkurencija drugih destinacija

Sve veći broj njemačkih i engleskih turista ove godine odlučuje se za druge destinacije umjesto Hrvatske. Bugarska, Grčka i Turska privlače pažnju posjetitelja nižim cijenama i jednako kvalitetnom uslugom. Mnogi putnici prepoznaju da mogu dobiti više za svoj novac na ovim destinacijama, što stavlja Hrvatsku u nepovoljan položaj. Kako bi zadržala konkurentnost, Hrvatska će morati razmotriti pristupačnost svojih cijena, poboljšanje usluga i diverzifikaciju turističke ponude.

Perspektive za budućnost turizma u Hrvatskoj

Unatoč izazovima s kojima se suočava, turizam u Hrvatskoj još uvijek ima potencijal za oporavak i rast. Zemlja posjeduje jedinstvenu prirodnu ljepotu, povijesne gradove, prekrasne plaže i bogatu kulturnu baštinu koja privlači turiste

Spustite cijene dragi iznajmljivači i ugostitelji, Hrvatska ne bi trebala biti mjesto gdje apartman od 40m2 košta 150 € za noćenje ili gdje je pivo 8 eura, a kugla sladoleda 3.5 eura. Svaka druga država ima cijene po onome kakve su i prosječne plaće, a jedino u Hrvatsku cijene idu 2x gore. Ovo će vam se svima vratiti na najgori način – turisti će pronaći drugo mjesto.

Previous articleOsuđeni ratni zločinac Dario Kordić na pitanje o ratu: Sve bih ponovio, svaka sekunda je vrijedila
Next articleOdjedrena 24. Fiumanka – Vjetru unatoč brza i zanimljiva regata (FOTO)

3 COMMENTS

 1. Hrvatska mora biti skupa,
  Zasto?
  Samo gospodin Pitur!!!!!
  Uzimlje naplatu 5.-eura po m2 pituranje
  Za to ti treba manje znanja,
  Nego majmonu za oguliti bananu.
  Da ne idem dalje u raspravu!!!!!!!
  Lp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here