Home Vijesti Jedino u Rijeci više građanskih nego crkvenih brakova

Jedino u Rijeci više građanskih nego crkvenih brakova

116
9

Prema publikaciji Prirodno kretanje stanovništva u 2008. koju je izdao Državni zavod za statistiku, Primorsko-goranska županija je jedina županija u Hrvatskoj s većim brojem građanski sklopljenih brakova od onih vjerskih. Omjer je 769 naprema 741, a na razini cijele zemlje se 63 posto brakova sklapa vjerski, a 38 posto građanski. Kvarner je u odnosu na ostatak zemlje specifičan i po tome što se ovdje najmanje obitelji odlučuje za treće dijete – tek 8,8 posto rodilja u našoj županiji rodilo je treće dijete u obitelji.

Inače, u gradu Rijeci je tijekom prošle godine sklopljeno 215 crkvenih i 319 građanskih brakova. Statistički, u Primorsko-goranskoj županiji raspadne se svaki peti brak.

Previous articleNeizvjesna godina za Janaf
Next articleOd ponoći jeftinije gorivo

9 COMMENTS

  1. Još jedna specifičnost Riječkog podneblja koja je često vodilja nad ostalim delovima Hrvatske.
    Baš bi voleo tamo da stupim u brak !

  2. ne slažem sa sa tobom da je taj podatak vodilja ostalim dijelovima Hrvatske ! To govori samo u prilogu jačeg prisustva komuniističke ideologije na ovom terenu, tj. da se intenzivno radilo u onih prošlih 45 godina…

  3. plasse, a da ne govori taj podatak mozda nesto o ostatku republike, tojest o prisustvu klerikalno-konzevativne ideologije, tj. da se intenzivno radilo u ovih proslih 20 godina?

  4. Jel uopće bitno jesu li ti brakovi crkveni ili građanski? Važno da budu uspješni,da ne bude nasilja u obitelji i da djeca budu sretna i zdrava.

  5. ma najnormalnije Ri, imas pravo. ovo su ciste statistike, nis zapravo ne znace za sam grad – samo sam htio pokazati kako je glupo bilo sta prosudjivati o ljudima i njihovom odabiru braka u crkvi ili u maticnom uredu.

  6. Ne znam čemu ovo mlaćenje prazne slame na nekim gornjim komentarima. Statistika je statistika i pokazuje rezultate kakve je pokazala. Ne bih se složio da ovi podaci ne znače ništa za sam grad. Ovi podaci opisuju način života stanovništva grada kad su u pitanju sklapanja braka, rađanje djece i razvodi. I pokazuju to na vrlo egzaktan način.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here