Vijesti

Jedna osoba teže, četiri lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama prošlog vikenda

Jedna osoba teže, četiri lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama prošlog vikenda

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog vikenda dogodile su se 24 prometne  nesreće u kojima je jedna osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđen 71-godišnji hrvatski državljanin kao putnik u osobnom vozilu koje je sudjelovalo u nesreći u subotu, 12. siječnja oko 16.40 sati na riječkoj zaobilaznici. Vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka,  upravljao je 38-godišnji hrvatski državljanin koji je pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg izgubio nadzor nad vozilom te udario u zaštitnu ogradu. Liječnička pomoć 71-godišnjem putniku je pružena u KBC Rijeka.

U istom razdoblju policija je evidentirala i počinjenje prometnih prekršaja vozača, od kojih izdvajamo prekršaj 30-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka. Njega je krčka policija jučer oko 4 sata zaustavila u Puntu, gdje se prethodno oglušio o zapovijedi policijskih službenika i nastavio vožnju. Kada je zaustavljen, priveden je u službene policijske prostorije te je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,71 g/kg i bez vozačke dozvole.

U vožnji pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole zatečen je dan ranije i 34-godišnji vozač u Osječkoj ulici u Rijeci. Osobnim vozilom marke VW Golf , riječkih registarskih oznaka, upravljao je pri koncentraciji od 1,55 g/kg zbog čega je isključen iz prometa. Noćas je pak oko 1 sat u Rijeci priveden 29-godišnji hrvatski državljanin koji je zatečen u vožnji u ulici Braće Brancheta bez vozačke dozvole. S koncentracijom alkohola od 1,16 g/kg upravljao je neregistriranim osobnim vozilom marke Opel, bez registarskih oznaka i obveznog osiguranja, a prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Prije položenog vozačkog ispita u upravljanju osobnim vozilom je zaustavljen i 22-godišnji hrvatski državljanin u Malom Lošinju. Policija ga je zatekla u vožnji u subotu, 12. siječnja oko 22,30 sati bez vozačke dozvole i bez ikakvih ostalih dokumenta zbog čega je osim prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kao i ostali prekršitelji, prekršajno sankcioniran i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Koristimo ovu priliku i pozivamo sve vozače na dosljedno i odgovorno poštivanje prometnih propisa zbog boljeg stanja sigurnosti u prometu te kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba u njima.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.