Home Najnovije Jelinić Starčević: Fizičkog obračuna nije bilo, ako ga netko priželjkuje, na raspolaganju...

Jelinić Starčević: Fizičkog obračuna nije bilo, ako ga netko priželjkuje, na raspolaganju sam

2065
4
jelinicsusanj
Nada Jelinić Starčević i Roland Sušanj

Na naš jučerašnji tekst o napetim odnosima sindikalista u 3.maju jutros je pristigla reakcija Nade Jelinić Starčević koju objavljujemo u cijelosti: ‘Treći maj se nalazi u prilično teškoj situaciji, poluzaposlen i u očekivanju da pulski Uljanik preuzme brodogradilište bez supsidijara što znači neizvjesnu sudbinu za sve radnike a za radnike u supsidijarima još neizvjesniju. Zato me, prije nekoliko mjeseci dok sam bila predsjednica RV, iznenadio David Bregovac traženjem da rušimo Upravu. S obzirom na odnos snaga u RV, jedan glas je značio prevagu u odlučivanju, pa me David Bregovac time pokušao prisiliti na rušenje Uprave. Znajući da radnici nisu za rušenje Uprave, predložila sam Davida Bregovca za predsjednika RV, nadajući se da će i sam uvidjeti da ne može raditi protiv volje radnika.

Tokom nekoliko mjeseci David Bregovac je bezuspješno pokušavao rušiti Upravu a na posljednjoj presici je pozvao radnike na štrajk iako je to protuzakonito. Zakonom o radu zabranjeno je članovima RV poticanje na štrajk. Uspio je toliko iziritirati većinu članova RV da je smijenjen s 8 glasova za njegovu smjenu i 2 protiv. Takvo djelovanje člana Sindikata Istre i Kvarnera koje ima za cilj destabilizaciju trećeg maja, očigledno ima podršku predsjednika tog sindikata Brune Bulića. Na prosvjedu podrške radnika brodogradilišta radnicima supsidijara, u organizaciji metalaca i sindikata 3.maj, SIK nije sudjelovao. O motivima Brune Bulića, sindikalista iz Pule, mogu samo nagađati.

Ukratko, Davida Bregovca za predsjednika RV nisu izabrali radnici, ja sam bila nositeljica pobjedničke liste, David je ušao u RV kao posljednji s moje liste i dotad potpuno nepoznat u trećem maju. Situacija u kojoj je on bio predsjednik RV je zapravo bila uzurpacija izborne volje radnika.

Navodni incident koji se dogodio na posljednjoj sjednici RV se sastojao u tome da je član RV Roland Sušanj dao ostavku tvrdeći da je daje iz osobnih razloga a što nije bila istina. Ranije sam ga prozivala zbog sukoba interesa jer je duže vrijeme u ime naše Uprave član nadzornog odbora MID-a iako je u našem RV predstavnik radnika nasuprot iste Uprave. Ne može se u isto vrijeme biti produžena ruka Uprave i zastupati radnike kontra iste Uprave. Toliko o osobnim razlozima. Fizičkih incidenata nije bilo, ako ih netko priželjkuje, na raspolaganju sam.’, zaključuje Jelinić Starčević.

Previous articleCroatia Reggae Festival – karte u pretprodaji
Next articleOborena pješakinja – MUP traži vozača

4 COMMENTS

  1. drugarica Starčević glavna zamjenica kandidata Pgs-a za gradonačelnika Nikole Ivaniša, nedaj bože da takvi zasjednu u gradsku fotelju tukli bi sve živo

  2. našli smo jednu fajtericu za slijedeći K-1 program koji se može organizirati na potezu 3.Maj-3.Maj. (za 3.majce ulaz besplatan – ostali kolko daju) … treba još naći i suparnicu (ali može biti i suparnik, ova kaže da nema problema…), dve-tri kile brlje i eto narodu veselje… JU MAST TRAST AS ! ! !

  3. taman bi mi dobro došla jedna takvo žensko da mi pomogne kod proljetne sjetve…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here