Home Vijesti Josip Borić u utrci za Županiju

Josip Borić u utrci za Županiju

824
1

Primorsko-goranski HDZ predstavit će na konferenciji za novinare u Rijeci svog kandidata za župana Primorsko-goranske županije za lokalne izbore koji će se održati 17. svibnja ove godine. Po svemu sudeći, bit će to Rabljanin Josip Borić, pomoćnik ministra za otoke u resoru Božidara Kalmete i član Županijskog odbora primorsko-goranskog HDZ-a.

Ova informacija potvrđena je neslužbeno iz vrha HDZ-a, čime su se, dakle, potvrdile i ranije najave o tome da se razmišlja da se na županijske izbore, kao i na riječke, izađe s novim i mladim licem jer je u HDZ-u procjenjeno, a to govore i sva istraživanja javnosti koja su proveli, da je za najjaču oporbenu stranku na ovom području najbolje da na izborima biračima ponudi kadrove koji su suprotnost aktualnim čelnicima lokalne i regionalne uprave. Kako je poznato, za kandidatkinju za gradonačelnicu Rijeke iz redova HDZ-a tako je odabrana mlada Vesna Buterin, dok će aktualnom županu Zlatku Komadini »na megdan« izaći također mladi politički kadar, Josip Borić, afirmiran unutar Kalmetinog ministarstva

Bit će zanimljivo vidjeti kako Josip Borić planira parirati SDP-ovom kandidatu za župana Zlatku Komadini koji će se natjecati za već treći mandat na čelu Primorsko-goranske županije, a kojega su dosad podržale sve dosadašnje članice aktualne vladajuće koalicije – dakle, HNS, HSS, HSU, IDS, SDA, ARS – ali i Primorsko-goranski savez. Poznato je da su se u PGS-u odrekli kandidature svog predsjednika Darija Vasilića, koji ostaje kandidat za Grad Krk, te podržali Komadinu, a on je dosad i jedini kandidat za župana od svih stranaka na području Primorsko-goranske županije uopće. (novi list)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here