Vijesti

Jovanović: SDP pun optimizma uoči izbora

Jovanović: SDP pun optimizma uoči izbora
foto: HRT

foto: HRT

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u subotu u Puli kako SDP u jesen ulazi s puno optimizma, s pokrićem zbog pozitivnih gospodarskih trendova, ističući kako raste broj građana koji podupiru rad Vlade, svjesni da Hrvatska, kako je rekao, sa SDP-om ide sigurno naprijed, a s HDZ-om se nepovratno vraća u prošlost.

“Podatke o rastu BDP-a od 1,2 posto treći kvartal zaredom pokazuje da je ova Vlada uvela reda u državu nakon kaosa kojeg su zatekli 2011. godine”, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Puli, prozivajući HDZ da u nedostatku argumenata laže i obmanjuje javnost, premda dobro znaju da je javni dug najviše rastao za njihove vlasti. “Ukratko, HDZ i Karamarko su jedna velika, ali ne šarena, nego crna laž”, poručio je i dodao da “ni Karamarko ne može ubiti optimizam na koji građani imaju apsolutno pravo”.

“Nema više povratka na staro. Nema povratka natrag. Nema povratka u 2011. godinu, u kaos u kojem je HDZ ostavio korupcijom i crnim fondovima opljačkanu državu. Sad smo se tek izvukli iz toga i idemo naprijed zajedno s građanima”, rekao je Jovanović.

“SDP s velikim optimizmom čeka izbore”

Naglasio je kako stoga SDP s velikim optimizmom čeka izbore, jer je jedino SDP sa svojim partnerima “jamstvo nastavka puta napretka, rasta BDP-a, rasta plaća, novog zapošljavanja, otvorene i tolerantne Hrvatske, društva jednakih šansi za sve, u kojem se posebna pažnja posvećuje onima koji su najranjiviji”

Predsjednik HSU-a i saborski zastupnik Silvano Hrelja istaknuo je kako je krizi unatoč vladajuća koalicija ispunila većinu obećanja koje je dala svojim umirovljenicima. “To potvrđuje i rast mirovina u 5 od 8 kvartala, što je posljedica kvalitetnih pomaka u mirovinskom sustavu uvođenjem mirovina za dugogodišnji staž, primjerice omogućavanja umirovljenicima da mogu zasnovati radni odnos, bez prekidanja mirovinskog statusa”, kazao je Hrelja. Dodao je da su sada stvoreni i preduvjeti da se svim umirovljenicima isplati božićnica i to po socijalnim kriterijima tako da manja mirovina znači veću božićnicu.

Govoreći o postignućima Vlade na području socijalne politike, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin kazao je kako su prošlotjedne izmjene Zakona o socijalnoj skrbi i ovotjedne izmjene Obiteljskog zakona samo kruna pozitivnih mjera koje je Vlada učinila na tom području. Kao prvu i osnovnu Vladinu mjeru u području socijalne politike označio je umrežavanje i informatizaciju sustava i centara socijalne skrbi. Zbog toga, drži Grbin, “iz sustava se moglo izbrisati one koji su Audijima i mercedesima dolazili po socijalnu pomoć”.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.