Home Vijesti Kako do informacija o vađenju zuba: Sve informacije o stomatologiji na jednom...

Kako do informacija o vađenju zuba: Sve informacije o stomatologiji na jednom mjestu!

714
0
promo

Dentis.hr je najpopularniji i najposjećeniji portal o dentalnoj medicini. Nastao je s ciljem informiranja čitatelja o uslugama i adekvatnom liječenju stomatoloških problema.
Portal je podijeljen na 6 kategorija: savjeti, intervencije, protetika, ortodoncija, dijagnostika te nekategorizirano.
S obzirom na to da je danas u stomatološkom svijetu iznimno važno imati zdrave i bijele zube, u kategoriji savjeti donosimo sve vezano za izbjeljivanje, poliranje i pjeskarenje zubi. Zatim, u članku Plombe – bijele ili crne? navodimo sve prednosti i nedostatke bijelih i crnih plombi, dok je nekoliko članaka rezervirano za zubni kamenac i njegovo uklanjanje prirodnim putem.
U kategoriji intervencije možete pročitati o paradentozi, o granulomu i gangreni zuba, upali zubnog mesa, vađenju zuba i slično. Naglašavamo važnost brige oko zdravlja ušne šupljine naših najmlađih pacijenata koji se često boje zubara. Pozabavit ćemo se i preventivnim mjerama za zaštitu od gangrene i ostalih bolesti zuba kao i mogućim komplikacijama u slučaju netretiranog zdravstvenog stanja.
Jeste li znali da je vađenje zuba najčešći stomatološki postupak? Da, dobro ste čuli. U člancima ćemo vas upoznati s postupkom vađenja zuba, ali i njegova korijena te s oporavkom. Govorimo o najčešćim razlozima vađenja zuba kao i o svemu ostalome što niste znali o tome. Primjerice, vađenje zuba nije uopće opasno. Prije zahvata potrebna je priprema stomatologa i slično.
Protetika je rezervirana za cirkon-keramičke krunice, zubni most i ljuskice za zube, dok kategorija ortodoncija pomno razrađuje mobilne i fiksne aparatiće za zube. Zašto se u današnje vrijeme nose uglavnom fiksni aparatići? Je li potrebna neka posebna prehrana? Odgovor na ova, ali i mnoga druga pitanja potražite na sveobuhvatnom portalu Dentis.hr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here