Vijesti

Kandidati Unije Kvarnera i Pametno predstavili se na Grobniku

Kandidati Unije Kvarnera i Pametno predstavili se na Grobniku

Stranka Unija Kvarnera je u prostoru frankopanskog kaštela Grad Grobnik organizirala predstavljanje programa za EU izbore i druženje s kandidatima s liste. Prisutnima su se predstavili Đanino Sučić,Ante Mandić i Majda Manjgotić Paravić.

Nismo slučajno odabrali Kaštel Grada Grobnika zapredstavljanje liste i naših kandidata, u pitanju je dio povijesnog naslijeđa kojeg upravo revitaliziramo sredstvima EU u sklopu projekta Putevima Frankopana, a kao lokacija će imati posebno mjesto u realizaciji projektaEPK2020. Ovo je objekt od povijesnog značaja, stavljen u potpunosti u funkciju kreativne i kulturne industrije i očuvanja baštine za buduće generacije i kao takav simbolizira primjer sinergije prošlosti i budućnosti kako ju vidi Unija Kvarnera. – bile su uvodne riječi moderatora, Norberta Mavrinca, predsjednika podružnice Unije Kvarnera i člana Senata

Kandidati su uz osobno predstavljanje imali priliku odgovoriti i na nekoliko pitanja iz publike.

Otoci su lijepa mjesta za život, ali isto tako puna izazova,živjeti na otoku je često teško i bitno je da otočani imaju jednake šanse kao isvi stanovnici EU, da ne budu samo mjesta sezonskog života. Otoci predstavljajunevjerojatan skriveni potencijal Hrvatske i treba im dati šansu za razvoj kroz decentralizaciju, u suprotnome, sudbina otoka je izumiranje. Kroz zastupanje specifičnih potreba otočnih sredina u svom djelovanju dajem svoj obol u tome dase glas otoka čuje – kazao je Đanino Sučić, u svom odgovoru na pitanje što zanjega znači biti glas otoka

Nove generacije učenika su poligloti već u ranoj fazi obrazovanja, njihove ambicije i sposobnosti trenutni sustav omalovažava i ubija pristupom koji se uvelike oslanja na repordukciju sadržaja, puno manje na inovativnost i kritičko razmišljanje. Dok čekamo da se kurikulum definira irealizira, možemo pokušati unaprijediti stanje lokalnim politikama i radom kroz poticanje alternativnih programa od vrtića na dalje. Odgovornost je na svima nama da se loši trendovi zaustave aktivnijim radom sa djecom i mladima, odgovor je Majde Manjgotić Paravić na pitanje o potencijalu unapređenja obrazovanja na regionalnoj i državnoj razini.

Nestranački kandidat na listi Pametno Unija Kvarnera, Ante Mandić podijelio je svoju poduzetničku priču i ponudio pojašnjenje zašto Pametno i zašto sada.

Nakon što sam se realizirao u karijernom smislu, odlučio sam se angažirati u političkom smislu i podržati opciju najbližu stavovima koje osobno zastupam. Smatram da mogu ponuditi puno, obzirom na svoje iskustvo pokretanja posla 1992. i to u tada nerazvijenoj i nedovoljno poznatoj ITbranši. Kod pokretanja posla danas, ne vidim regulativu kao primarni problem,veći problem je nedostatak inovativnosti i generiranja ideja koje imaju budućnost na tržištu. Inovativnost možemo razvijati strateškim pristupom obrazovanju i razvoju mladih a tu nažalost ne vidim značajnije iskorake.

Kandidati su suglasni u želji razvoja Hrvatske kao aktivne članice EU, zemlje koja živi u budućnosti, ne u prošlosti, ratovima i populizmu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene u prometnoj nesreći na Zametu

spMay 23, 2019

Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći na cesti Vežica – Orehovica

spMay 22, 2019

Opsadno stanje u centru, dio maturanata se ‘proslavio’ ustaškim pjesmama

spMay 22, 2019

Lista za Rijeku predstavila mjere za ljepši i sigurniji grad

spMay 21, 2019

Kamion izgorio kod Drage

spMay 21, 2019

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.