Home Vijesti Katarina Peović: Milanović ispada veći suverenist od desnice

Katarina Peović: Milanović ispada veći suverenist od desnice

111
0

Radnička fronta je anti-NATO stranka, podsjetila je saborska zastupnica Katarina Peović gostujući u N1 Studiju uživo.

“Turski embargo ulaska Finske i Švedske je zanimljiv – zašto ga Erdogan postavlja? Zato što želi da komunističke partije Kurdistana proglase komunističkom partijom. Pokazuje se neka povijesna dijalektika kada imate Milanovića kao lijevog predsjednika koji se slaže s turskim predsjednikom koji želi staviti embargo na ulazak zbog PKK, koji je i Bruxelles i Europski sud razriješio optužbe da su teroristi”, komentirala je.

“Karta svijeta prekraja se na čudan način, a RF je uvijek protiv NATO pakta”, navela je Peović.

Kaže da će Radnička fronta i Milanović iz različitih razloga biti na istoj poziciji.

“Uspio je na politički prostor uvesti jedan tip autonomne tip politike koja nije klasično kolonijalna, koju pratimo od Plenkovića… Hrvatska vanjska politika trebala bi pokazati zube. Plenković se ponaša na štetu naroda, a na vlastitu korist. Naši političari iz HDZ-a vode autokolonijalnu, slugansku politiku i zato smo na začelju Europe. Milanović ispada veći suverenist od desnice”, navela je saborska zastupnica, dodavši da što se tiče radničkih prava, Milanović je bio najgori premijer.

Peović je navela da se kod glasanja o Zakonu o prekidu trudnoće vidjelo da stvari nisu baš tako jasne. “Dobili smo čudne koalicije i s jedne i s druge strane. Treba ući u saborsku proceduru. Jandroković kaže da to dijeli društvo – baš suprotno. Pokazuje se da većina u Hrvatskoj smatra da žena ima pravo na izbor, a ultrakonzervativna klerikalna manjina nameće svoje stavove”, rekla je zastupnica Radničke fronte.

“Nije slučajno da je zakon iz ’74. za posljedicu imao zakon koji je danas na snazi i koji se po odluci Ustavnog suda mora modernizirati… Imamo zakon, ali nemamo liniju Ustava i zakona i vidimo da je pravo žene stalno upitno i stalno je na udaru. Samo odgovaramo na posljedice, a ne dajemo afirmativne prijedloge”, smatra Katarina Peović.

Previous articleGolman Eintrachta je na bočici s vodom imao upute za penale (VIDEO)
Next articleHoće li se Eurosong iduće godine održati u Kijevu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here