Home Biznis Kaznena prijava protiv bivšeg direktora 3.maja zbog nezakonitog izvlačenja novca

Kaznena prijava protiv bivšeg direktora 3.maja zbog nezakonitog izvlačenja novca

1224
0

Trgovački sud u Pazinu zaustavio je dogovor Odbora vjerovnika Uljanik Brodogradilišta i uprave brodogradilišta 3. maj o rješenju spora oko duga za vez i skladištenje opreme poluzavršenog trećemajskog tankera Santiago i tako je zaustavio tegalj broda iz Pule u Rijeku, prenosi Radio Rijeka.

Obrazloženje suda u Pazinu je da dogovor o načinu isplate potraživanja duga, koji se popeo na milijun kuna, nije u skladu sa stečajnim zakonom.

Neslužbeno doznajemo da je sporazum u međuvremenu usklađen s navedenim zakonom te da bi tijekom dana ipak mogao biti potpisan ugovor o načinu povratka Santiaga u Rijeku.

U četvrtak se u Rijeci sastao i Nadzorni odbor 3. maja koji je jednoglasno odlučio da će podnijeti kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora riječkog brodogradilišta Maksimilijana Percana.

Nadzorni odbor sastao se uoči redovite sjednice Skupštine društva najavljene za 20. prosinca, kada se očekuje i potvrda izbora novih članova koje je predložila Vlada, rekao je predsjednik odbora Juraj Šoljić. Usvojili su i revizorska izvješća te donijeli odluku o kaznenoj prijavi protiv bivšeg direktora Percana i ostalih članova uprave uključenih u nezakonito izvlačenje novca.

“Izvješća su katastrofalna i potvrđuju ono na što sam upozoravao od rujna 2017.”, rekao je Šoljić te dodao da je na osnovu novih dokumenata NO 3. maja kaznenu prijavu morao podići i po službenoj dužnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here