Home Vijesti Komadina o slučaju puknute cijevi, Matijević se ispričao Milanoviću

Komadina o slučaju puknute cijevi, Matijević se ispričao Milanoviću

1310
0

0267007.48Predsjedništvo SDP-a dogovorilo je danas da će se Glavni odbor stranke sastati u prvom tjednu rujna, rekao je novinarima potpredsjednik stranke Zlatko Komadina za Jutarnji list, nakon sjednice Predsjedništva koja je trajala kraće od jednoga sata.

Iako je osobno u više navrata inzistirao da bi se Glavni odbor trebao sastati što prije, kako bi potvrdio da je Ivo Josipović SDP-ov kandidat za predsjednika RH, ali i razgovarao o niskom rejtingu stranke i vlade Zorana Milanovića te o gubitku izbora u Vukovaru i drugim lokalnim sredinama, Komadina je nakon sjednice kazao kako se o tome nije govorilo.

“Ovo sve o čemu me pitate su stvari prošlosti, sve se to dogodilo”, kazao je Komadina. Potvrdio je tek da je nezadovoljan odlukom da se Glavni odbor sastane tek najesen.

“Glavni odbor trebalo je sazvati ranije, jer je on po Statutu tijelo koje utvrđuje potporu predsjedničkom kandidatu. Druga su stvar preferencije svakog od nas, ako pitate bilo kojeg SDP-ovca, to je Ivo Josipović, ali o tome odluku mora donijeti stranačko tijelo”, rekao je.

Na pitanje ima li SDP plan kako popraviti rejting, odgovorio je kako taj rejting najbolje mogu popraviti svi na svom području odgovornosti.

“Ljude ne interesira što se događa u SDP-u. Zanima ih da bolje žive, da Vlada daje rezultate, u našoj županiji da ja napravim nešto kao župan i više i bolje, tako u Gradu Rijeci, tako u Splitu, treba se uhvatiti posla, a politike će biti, politika je čimbenik tog posla”, rekao je Komadina.

Novinare je zanimalo i hoće li predsjednik riječkog Foruma mladih SDP-a Sanjin Matijević, koji je na facebooku vulgarnim riječima komentirao jučerašnju Milanovićevu izjavu u Gunji, snositi posljedice.

Milanović je, želeći pokazati razumijevanje prema strahotama koje su prošli stanovnici poplavljenih područja, poplavom pogođenoj Ljiljani Jerković kazao kako zna da isušivanje dugo traje jer je prošle godine u njegovu stanu pukla cijev.

Sa isprikom se na svom facebook wallu oglasio i sam Sanjin Matijević čija su vrijeđanja stranačkog predsjednika, dok se stvar nije otela kontroli, razveselila i dopredsjednika riječkog Gradskog vijeća Čedomira Salevića i županijskog vijećnika SDP-a Marka Mataiju Mafricija: ‘Povodom mojeg komentara koji je prenesen na nekim portalima, ovim putem se iskreno ispričavam zbog neprimjerenog rječnika koji sam koristio. Također, moram istaknuti kako su navedene riječi izrečene u afektu i definitivno nisu bile uperene, kako neki tvrde, prema osobama s posebnim potrebama. I sam sam osoba s 80% invaliditetom (cerebralna paraliza od rođenja) te sam itekako svjestan problema s kojima se te osobe svakodnevno susreću. nadam se da ćete imati razumjevanja i uvažiti ovu ispriku’.

Komadina je kazao kako je čuo da su mediji krivo citirali Milanovićevu izjavu te da su “ljudi reagirali na ono što su čuli”.

“Svatko ima pravo na svoju reakciju”, rekao je Komadina, a na pitanje bi li se Matijević trebao ispričati Milanoviću, odgovorio je, “nisam nikom tata ni mama, neka svak odgovara za svoje postupke, ako će se ispričavati, nek se ispričava”.

Ostali članovi Predsjedništva SDP-a nisu bili rasploženi za razgovor s novinarima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here