Home Vijesti Komunalni kaos: Dostavljači hrane koriste park Pomerio kao parking!?

Komunalni kaos: Dostavljači hrane koriste park Pomerio kao parking!?

178
1
20240424 075841

U posljednje vrijeme postala je sve učestalija pojava da tvrtka GLOVO odnosno njezini dostavljači hrane redovno koriste pješačke staze parka Pomerio kao parkiralište za svoje motocikle. Ova praksa izaziva veliko nezadovoljstvo među roditeljima djece iz susjedne škole Brajda i obližnjeg dječjeg vrtića, piše naš čitatelj (podaci poznati redakciji).

Koriste li dostavljači hrane tvrtke GLOVO park Pomerio kao svoje parkiralište temeljem ugovora s Gradom Rijekom? Ako je tako, javnost zanima sadržaj tog ugovora i pod kojim uvjetima se tvrtka GLOVO koristi prostorom u parku Pomerio.

Ukoliko tvrtka koristi park Pomerio kao parkiralište bez odgovarajućeg ugovora s Gradom Rijekom, otvaraju se nova pitanja. Koliko je do sada tvrtki GLOVO izrečeno kazni po toj osnovi i koliki je iznos tih kazni koje su dosad platili? Također, do kada će tvrtka nastaviti koristiti park Pomerio kao parkiralište za svoje službene motocikle.

Pozivamo relevantne institucije, uključujući tvrtku GLOVO, Grad Rijeku, komunalno redarstvo i policiju, da pruže odgovore na ova ključna pitanja. Ova situacija ne samo da narušava mir u parku Pomerio, već i predstavlja potencijalnu opasnost za pješake, posebno za djecu koja često koriste te staze.

Priložene fotografije motocikala tvrtke GLOVO snimljene su na pješačkim stazama u parku Pomerio u prijepodnevnim satima 24.4. i 25.4. 2024. godine. Ovaj problem zahtijeva hitno rješavanje radi zaštite javnog interesa i sigurnosti građana.

Kome prijaviti kada dostavljači hrane i ostali parkiraju na nedozvoljena mjesta?

Komunalno redarstvo nadzire održavanje čistoće i čuvanje javnih površina, korištenje javnih površina, skupljanje, odvoz i postupanje sa skupljenim komunalnim otpadom, uređenje naselja, te uklanjanje protupravno postavljenih predmeta.

Prijave vezane uz komunalni red mogu se podnijeti:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here