Home Mozaik Koncerte u Palachu stopirala birokracija

Koncerte u Palachu stopirala birokracija

174
0

Unatoč optimističnim najavama koncertnog preporoda i nadasve vrlo uspješnog koncertnog otvaranja, u Palachu se do daljnjega neće svirati. Novi zakupnik Alen Mance otkazao je sve svirke promotorima koji su bukirali kultni klub za koncertne aktivnosti u bližoj budućnosti. Naravno da su se mnogi Riječani istoga trenutka zapitali, te zbog brojnih zavrzlama koje su, nažalost, obilježile posljednju eru popularnog kluba, posumnjali u novu katastrofu. No, kako saznajemo od Mancea riječ je o iskrenoj pogrešci i klasičnom problemu birokratske prirode koji se pojavio kao posljedica njegovog neiskustva i koji će biti riješen kroz nekoliko tjedana.
    – Apsolutno je sve u redu i nema straha. Previdjeli smo jedan detalj u gomili birokracije s kojom zadnjih mjeseci imamo posla. Naime, da bi dobili dozvolu za koncertne aktivnosti morali smo proći razne ateste i potvrde o prolasku predati nadležnim tijelima, u ovom slučaju Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Odsjeku za turizam. Naglašavam da je Palach prošao sva testiranja uključujući i ono najspornije – testiranje na buku, naglasio je Mance i dodao da su sva mjerenja pokazala da je Palach sada adekvatno izoliran, da mu ne prijeti urušavanje i da je spreman za koncertiranje.
    Ipak, da bi konačno i dobio dozvolu za svirke, novi je zakupnik morao predati i potvrdu da je zgrada u kojoj se nalazi klub sagrađena prije 15. veljače 1968. godine, a koju izdaje Ured za katastar.
    – To nije problem jer svi znamo da je zgrada starija od toga. No, ta se potvrda iz nekih razloga čeka neko vrijeme i ja to jednostavno nisam znao. Saznao sam prije nekih dva mjeseca kada sam je zatražio. Dakle, trenutačno čekamo signal iz Ureda za katastar da je potvrda spremna, i kada ona konačno stigne mi ćemo je proslijediti nadležnom Odsjeku za turizam koji će nam konačno i dati dozvolu za svirke za koju, ponavljam, imamo zadovoljene apsolutno sve uvjete. Budući da je »Palach« u skupini rizičnih lokala u samom centru grada, ne želim i neću si dopustiti da išta radim bez dozvole. Moramo promijeniti imidž »Palacha« i po tom pitanju, objasnio nam je Alen Mance. Dakle, ulična šuškanja, sumnje i nevjerice vrijedi staviti sa strane i počekati još neko vrijeme jer novi se »Palach« gradi polako i sigurno. (novi list)

Previous articleBlanka otvara sezonu na mitingu u Rijeci?
Next articleHanson Brothers u Stereu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here