Home Sport Blanka otvara sezonu na mitingu u Rijeci?

Blanka otvara sezonu na mitingu u Rijeci?

340
0

Blanka Vlašić, po svemu sudeći, novu će natjecateljsku sezonu otvoriti u Rijeci! Upravo je zato menadžer najbolje hrvatske atletičarke Harald Edletzberger jučer boravio u Rijeci gdje je u društvu direktora Atletskog kluba »Kvarner Autotrans« Azuza Simcicha, predsjednika Hrvatskog atletskog saveza i člana poglavarstva Grada Rijeke zaduženog za sport Luciana Sušnja, tajnice Riječkog sportskog saveza Verice Mance i direktora »Rijeka sporta« Zlatana Hreljca, obišao Dvoranu mladosti koja bi 26. siječnja iduće godine trebala ugostiti skakački miting, a glavna zvijezda bi trebala biti upravo Blanka Vlašić.
    Osim splitske skakačice uvis, na mitingu bi trebale nastupiti neke od najboljih visašica na svijetu, no o imenima je još rano govoriti budući da je riječ tek o preliminarnom sastanku. Edletzberger je zadovoljan viđenim, sada slijedi novi korak. Na kongresu Europske atletske federacije što će se od 16. do 18. listopada održati u Amsterdamu, predstavit će ideju o održavanju riječkoga mitinga i pokušati ga uvrstiti u kalendar krovne organizacije »kraljice sportova« Staroga kontinenta.
    – Riječ je tek o razrađivanju ideje na koju smo došli Luciano Sušanj, Ivan Veštić i ja. Jučer smo obišli Dvoranu mladosti i hotel »Bonavia« u kojem bi bile smještene natjecateljice, a nove informacije imat ćemo za deset do petnaest dana. Tada bismo trebali znati nešto više i o mogućim Blankinim suparnicama. Mi ćemo za to vrijeme početi rad oko svih detalja vezanih uz organizaciju i pronalaženja financijskih sredstava – rekao je Azuz Simcich.
    Ideja o organizaciji skakačkoga mitinga, koji bi trebao biti organiziran po uzoru na splitski miting na Gripama, nastala je za vrijeme Olimpijskih igara u Pekingu.
    – Htjeli bismo da Blanka sezonu otvori u Hrvatskoj, a ne kao prijašnjih sezona u nekoj od stranih zemalja. Ponavljam, ništa još nije sigurno, iako se nadamo povoljnom ishodu predstojećih razgovora – dodao je Simcich.
    Harald Edletzberger dao je zeleno svjetlo za održavanje riječkoga mitinga kad je Blanka u pitanju, menadžer koji je u svijetu »kraljice sportova« itekako dobro znano i cijenjeno ime, u Rijeku bi sigurno doveo kremu svjetskoga skoka uvis. Dovoljno se sjetiti splitskoga mitinga na kojem redovito nastupaju Ruskinja Ana Čičerova, Ukrajinka Vita Palamar, Kanađanka Nicole Forrester…(novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here