Vijesti

Konvertit na steroidima: Burić u 24 sata od Markićke do Komadine!

Konvertit na steroidima: Burić u 24 sata od Markićke do Komadine!

Burić usamljen na lijevoj strani dvorane čuva kvorum Komadininoj većini

Nakon što se gradski i županijski vijećnik Hrvoje Burić jučer uslikao na štandu referendumske inicijative Željke Markić ‘ Narod odlučuje’ kojom se u izbornom zakonu žele ograničiti prava nacionalnih manjina, danas ga je zapala dužnost krpanja SDP-ove većine u županijskoj skupštini. Kada je u popodnevnim satima kompletna oporba demonstrativno napustila sjednicu, Burić je u dvorani ostao potpuno sam s koalicijskim partnerima iz SDP-a kojima je do kraja držao kvorum.

Spor je nastao nakon što je župan Komadina bez obrazloženja odbio Mostov amandman da se sav višak od proračunskog suficita usmjeri u energetsku obnovu škola, kao i amandman Akcije mladih i Živog zida da se višak preusmjeri u kreditiranje poduzetnika, Županijski sportski savez i opremanje senzorne sobe u Klinici za pedijatriju na Kantridi. Burić je u raspravi istaknuo kako su amandmani licemjerstvo te kako ih više neće podnositi, a glasat će za sve!

Podrška Markićkinoj inicijativi jučer u Zagrebu

Novi posao Burića očekuje sljedećeg tjedna kada će odigrati ulogu ključne karike u SDP-ovoj operaciji rušenja aktualnog oporbenog predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Čordaševa. Čordašev će uz Burićevu pomoć biti smijenjen ali još nije poznato tko će ga naslijediti. Naime, dogovoreni paket aranžman uključuje samo Burićevu ruku protiv Čordaševa uz izbor privremenog predsjedavajućeg Oskara Skerbeca. Hoće li se Skerbec (IDS) zadržati na tom položaju ili će na sljedećoj točki dnevnog reda biti izabran Andrej Poropat (HNS) odlučiti će ruke vijećnika iz političkih opcija AM, ŽZ, Lista za Rijeku, Most te nezavisni Kukuljan i Koljanin koji su do donošenja proračuna djelovali u okviru srednjeg bloka.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.