Home Mozaik Kvarner na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu

Kvarner na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu

695
0

Turistička zajednica Kvarnera i ove godine samostalno se predstavlja na vodećem međunarodnom stručnom sajmuITB u Berlinu. Sajam ITB, već tradicionalno, donosi sve pojedinosti o nadolazećoj turističkoj sezoni kao i o trendovima koji nam dolaze u bliskoj budućnosti.Zato je, prvenstveno u poslovnom smislu, nastup na ovom sajmu jedan od najvažnijih koraka u finaliziranju priprema za ovu sezonu ali i početak priprema za sljedeću turističku godinu.

Ovo je već peta godina u nizuda se Turistička zajednica Kvarnera zajedno sa suizlagačima s područja Kvarnera predstavlja u Berlinu. Tako se ove godine na prepoznatljivom štandu Kvarnera predstavljajui TZG Raba, TZO Lopar, TZG Crikvenica, Jadran dd Crikvenica, TZ otoka Krka,Lošinj Hotels & Villas i Cresanka d.d.

Kvarner se na sajmu predstavlja sa ponudom čitave regije – od prirodnog i kulturnog bogatstva preko čistog mora i plaža do raznovrsnih mogućnosti smještaja, outdoor aktivnosti, nautičke ponude, zatim bogate ponude zdravstvenog turizma kroz brand Kvarner Health & Wellbeing i eno-gastronomije objedinjene kroz brand Kvarner Gourmet & Food.

Posebno mjesto u zajedničkom predstavljanju Kvarnera ove godine dano je najavi grada Rijeke kao Europskeprijestolnice kulture u 2020. godini. Tako je u sklopu zajedničkog štandaosmišljen i postavljen veliki vizual Rijeke kojim se ističe i najavljuje ova važnatitula.

Također, uz predstavljanje na štandu, Turistička zajednica Kvarnera je održala press konferenciju na temu zdravstvenog turizma i to u suradnji s Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera, Njemačkog zdravstvenog i wellness udruženja (Deutscher Medical Wellness Verband) i Klasterom zdravstvenog turizma Malezije (Malaysia Healthcare Travel Council) – zemlje partnera ovogodišnjeg ITB.

Predstavnici Turističke zajednice Kvarnera održali su i prezentaciju kojom su predstavili pozitivan utjecaj boravka na Kvarneru na opće zdravlje gostiju, kao i na mogućnosti zarazne tretmane – od korištenja klimatskih pogodnosti u tretmanima thalassoterapijama, aromaterapijama, plućnim rehabilitacijama i utjecaju na astmatična stanja i drugo, te o medicinskim tretmanima u klinikama.

Press konferenciji i prezentaciji nazočio je i župan Zlatko Komadina koji se obratio sudionicima istaknuvši prednosti Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma, bogate prirodnim atrakcijama i bezbrojnim mogućnostima za odmor.

Na samoj prezentaciji i press konferenciji nazočili su i predstavnici Thalassotherapije Opatija i Termi Selce, kao i ostali predstavnici članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Nakon održane prezentacije od strane Turističke zajednice Kvarnera, predstavnici Turističke zajednice Kvarnera, kvarnerskih klinika kao i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera zajednički su odgovarali na mnogobrojna pitanja prisutnih predstavnika medija i partnera.

Po završetku presskonferencije, Turistička zajednica Kvarnera na svom štandu priredila je „Cheese& Wine“ prezentaciju i druženje za sudionike. To je bila prilika zasuizlagače da uz degustaciju kvarnerske žlahtine i domaćeg sira ostvare direktne kontakte i razgovaraju sa stručnjacima i predstavnicima medija koji su sudjelovali na konferenciji, i na taj način dodatno predstave teme i atrakcijeod interesa.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov će se kako na samojprezentaciji i press konferenciji, tako i na ugovorenim sastancima na štanduKvarnera, susresti s novinarima i partnerima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here