Home Vijesti Liječničko povjerenstvo: Tijekom Maškarinove operacije nije bilo nikakve pogreške!

Liječničko povjerenstvo: Tijekom Maškarinove operacije nije bilo nikakve pogreške!

163
1

Liječnici, članovi Povjerenstva za sudbena mišljenja iz Splita u slučaju Miroslava Maškarina ustanovili su, neslužbeno doznajemo, kako nije bilo pogreške kolega u KBC-u Rijeka prilikom operacije mladića s Raba u srpnju 2006. godine. Njihovo je vještačenje posve suprotno prvom vještačenju koje su krajem 2007. obavili stručnjaci zagrebačkog Medicinskog fakulteta. Okupljeni liječnički tim tada je ustanovio kako je povreda trbušne aorte liječnička pogreška zbog načina uvođenja operacijskog instrumenta pri laparoskopskom zahvatu u trbušnu šupljinu.

– Dok ne vidim nalaz Povjerenstva iz Splita, ne mogu ga niti komentirati, no zanima me na temelju čega su se uopće očitovali budući da je medicinska dokumentacija u sudskom spisu oskudna. Bit će zanimljivo čuti njihovo obrazloženje o danoj procjeni – kazala je Ingrid Barić, odvjetnica obitelji Maškarin, koja već sada najavljuje zahtjev za međunarodnim nadvještačenjem.

No valja napomenuti kako je vještačenje liječničkog tima iz Splita učinjeno na zahtjev odvjetnika riječkog KBC-a u parnici obitelji Maškarin (sestre i roditelja) za naknadu štete KBC-a Rijeka, a u kojoj je zapravo ključno da je laparoskopski zahvat učinjen bez pismenog pristanka pacijenta. Vode se paralelno još dva postupka, Miroslava Maškarina protiv KBC-a Rijeka te neovisan, kazneni, a pokrenut na zahtjev Državnog odvjetništva, zbog čega je Županijski istražni sud u Rijeci i tražio vještačenje liječnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Obitelj Maškarin je revoltirana, no i uvjerena kako će pred međunarodnim sudom doći do istine, a Miroslav, iako ogorčen, snagu nalazi u polaganju ispita na Visokoj školi za ekonomiju, menadžment i turizam u Zagrebu i dosad položenih osam ispita. (večernji list)

Previous articlePriveden napadač iz Baračeve ulice
Next articleOtvorenje Palacha i prve riječke strip knjižare

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here