Home Kolumne Linić marljivi poslušnik

Linić marljivi poslušnik

1717
1

Ministar financija Slavko Linić je još pred godinu dana najavio monetizaciju, ustvari rasprodaju, hrvatskih autocesta, a sada je dobrano zasukao rukave da to i provede.

Točno 1.017 kilometara novih autocesta koje su se počele graditi 2001. godine Linić namjerava dati u koncesiju na 50 godina do kada će se bez kvalitetnog održavanja istrošiti za 3,2 milijarde eura. Za gradnju cesta Hrvatska, tj. porezni obveznici, podignuli su kredit od 5,8 milijardi eura, a za vratiti je još preostalo 4 milijarde eura. Od Linićeve rasprodaje nije dovoljno niti za otplatu kredita, ali novac ionako ne bi bio namijenjen u tu svrhu, već za krpanje proračuna. K tome, to bi bio i štetočinski aranžman zato jer se procjenjuje da ceste vrijede oko 10 milijardi eura, a redovito se financiraju s 60 lipa po litri goriva plus cestarina.

Svu nelogičnost monetizacije objasnio je nehotice premijer Zoran Milanović koji je najprije ustvrdio da monetizacija nema alternative da bi zatim rekao, prema lokalnom dnevniku, da će “njima upravljati oni koji mogu doći do jeftinijeg kapitala nego hrvatska država”. Time je priznao nesposobnost svoje Vlade, a napose indirektno svojeg ministra financija.

Pravi razlog za rasprodaju autocesta je nemogućnost države da vraća kredite. I to ne samo kratkoročno, već i dugoročno. To je nedavno u Bruxellessu potvrdio i Slavko Linić rekavši da Hrvatska do 2016. godine neće dovesti deficit unutar limita koje je postavila Europska Unija. A monetizacijom autocesta mogao bi se djelomično pokrpati samo polugodišnji deficit. Što poslije? Šume, vode, otoci, more – sve na rasprodaju?

Očigledno je da Kukuriku koalicija od samih početaka vladavine nema apsolutno nikakve vizije kako unaprijediti ekonomiju, pospješiti proizvodnju, povećati zaposlenost i potrošnju jer je to jedini način da Hrvatska bude sposobna vraćati kredite te, zašto ne, dalje napredovati.

Moćan, na trenutke i osion u Hrvatskoj ministar financija Slavko Linić, kojemu moramo priznati nezavidnu situaciju i breme ostavštine od vlasti HDZ-a, ipak je u konačnici samo marljivi poslušnik Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske i Europske banke, te ostalih utjecajnih međunarodnih financijskih krugova. On osobno možda i nema ili ne želi imati drugačiji izbor, no pravo je pitanje imaju li ga hrvatsko gospodarstvo i država Hrvatska? (Giancarlo KRAVAR)linic400

Previous articleCijene stanova u lipnju za 8,27% manje nego prije godinu dana
Next articleBeaković: Komadina, koga još treba uhljebiti?

1 COMMENT

  1. Ne razumijete druga Linića i vlast. Oni će pod firmom potrebe vraćanja kredita, dati autoceste u monetizaciju (lijepa hrvatska riječ), a u biti učiniti će sve samo da ostanu što duže na vlasti, kako bi progurali neke svoje osobne interese, kao što je gradnja četvrte bolnice u Rijeci, vrijedne po Obersnelu milijardu eura.
    Uostalom potvrđuje se moja teza da je za Rijeku bilo važnije sačuvati jedan Torpedo, od autocese Rijeka-Zagreb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here