Home Vijesti Lista za Rijeku ima novog predsjednika: ‘Grad treba gradsku stranku koja...

Lista za Rijeku ima novog predsjednika: ‘Grad treba gradsku stranku koja će se boriti i izboriti isključivo za riječke interese’

242
0
433684818 1095785625035312 6906049348013704861 n
Predrag Miletić, Zdravko Ivanković, Morana Jokić i Laura Marchig

Na sjednici Predsjedništva stranke Lista za Rijeku održanoj u utorak 12. ožujka 2024., jednoglasno je za novog Predsjednika Stranke izabran Zdravko Ivanković, na osnovu predloženog novog programa rada Stranke, te dopredsjednici Stranke Danko Švorinić i Laura Marchig, istaknuto je na današnjoj tiskovnoj konferenciji te stranke.

Novoizabrani Predsjednik Stranke, Zdravko Ivanković je po zanimanju liječnik, specijalist transfuziologije i magistar znanosti. Rođen je u Rijeci, gdje pohađa osnovno i srednješkolsko obrazovanje, te diplomira na riječkom Medicinskom fakultetu. U Zagrebu završava specijalizaciju transfuziologije i postdiplomski studij, stječući naziv magistra znanosti. Nakon bogate profesionalne karijere, koja uključuje dugogodišnji rad u University of Connecticut u SAD, Kliničkom centru Zagreb i poznatoj švicarskoj farmaceutskoj kući, 2023. godine odlazi u mirovinu s mjesta pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, no nastavlja i dalje brojne osobne angažmane u medicini i sportu, a svakako u punom opsegu i u stranci Lista za Rijeku.

– Stranka Lista za Rijeku ostaje vjeran i vjerodostojan zagovornik interesa građana Rijeke i Kvarnera, kojima je služila aktivnim sudjelovanjem u više saziva Gradskog vijeća Grada Rijeke te brojnim inicijativama u životu našeg grada. Lista za Rijeku se definira kao stranka centra s liberalnom tendencijom, zagovarajući uvijek slobodu i demokraciju uz odgovornost, multikulturalnost, suživot, antitotalitarizam, solidarnost, toleranciju i poštenje. Kao takva, Stranka ima široki potencijal suradnje s drugim političkim strankama i organizacijama u lijevoj i desnoj poziciji centra, a koje djeluju za dobrobit građana Rijeke, s izuzetkom totalitarnih i populističkih opcija. U svom radu Stranka će i dalje usko surađivati sa strankom Kvarnerska inicijativa, koja na području Primorsko goranske županije zastupa temeljno ista ideologijska stajališta, istaknuo je Ivanković na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Snažan vjetar u jedra stranke i život Grada

– Prema novom programu rada djelovanje Stranke će se poglavito usmjeriti na opće interese građana Rijeke, bez obzira na nacionalnu pripadnost, vjeru, obrazovanje i druge osobne značajke, uz žarište interesa na ekonomskim pitanjima i organizaciji života u gradu Rijeci. Stranka Lista za Rijeku će i dalje sudjelovati u radu organizacija koje promiču posebne vrijednosti našeg grada i decentralizaciju društva u cijelosti, no pri tom raditi protiv izolacionizma i parcijalnih aktivnosti koje bi mogle štetiti općim interesima našeg grada i građana. Stranka u cijelosti kreće u političku bitku za bolju Rijeku, za uređen grad, za grad novih i kvalitetnih radnih mjesta, za rast stanovništva, za očuvanje riječkih vrijednosti i identiteta. Smatramo da grad Rijeka treba ovakvu gradsku stranku, koja će se boriti i izboriti isključivo za riječke interese, zaključio je Ivanković.

Stranka Lista za Rijeku sigurna je da će ojačano vodstvo Stranke i njen novi program unijeti snažan vjetar u jedra Stranke i život Grada Rijeke uopće, zaključili su članovi stranke na tiskovnoj konferenciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here