Home Vijesti Zdravko Ivanković o posljedicama krize u riječkom sportu: Grad Rijeka će pomoći...

Zdravko Ivanković o posljedicama krize u riječkom sportu: Grad Rijeka će pomoći sportskim klubovima

1776
0

Posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa pogodila je sve riječke sportske amaterske klubove koji žive od članarina, što znači da do daljnjega nemaju nikakvog prihoda. Posljedica su nemogućnost financiranja hladnog pogona i radnih mjesta njihovih zaposlenika. Vlada Republike Hrvatske ih nije uključila u paket mjera za pomoć gospodarstvu pa su se apelom obratili Središnjem uredu za sport koji je od Vlade dobio zeleno svjetlo za popis prijedloga mjera kojima bi se pomoglo klubovima. U pomoć očuvanju radnih mjesta uključio se Odjel uza sport i tehničku kulturu Grada Rijeke u kojem se razmatraju modeli pomoći sportskim klubovima.

– Onog trenutka kada su zbog sprječavanja širenja epidemije korona virusom prekinuti treninzi u našim klubovima, a da podsjetim, 13. ožujka su u našim sportskim objektima obustavljeni treninzi sportaša mlađih uzrasnih kategorija, a 16. ožujka obustava je proširena na sve kategorije sportaša pa i seniorske ekipe, znali smo da to sa sobom nosi i posljedice. Nije tako samo kod nas, cijeli svijet se susreće s tim izazovom, rekao nam je pročelnik Odjela za sport Zdravko Ivanković koji ističe kako su u ovom trenutku prevencija širenja zaraze i poštivanje odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite na prvom su mjestu.
– Činimo sve da se posljedice epidemije ublaže, pa tako i u području sporta. Grad Rijeka odnosno Odjel za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, uz suradnju Riječkog sportskog saveza, izrađuje nekoliko potencijalnih modela pomoći riječkim sportskim klubovima kako bi lakše prebrodili ovo razdoblje. Radit ćemo to sukladno mjerama koje će donijeti Vlada Republike Hrvatske te planu i programu potpora Središnjeg državnog ureda za šport, izraditi dodatne mjere koje će pomoći sportskim klubovima u prevladavanju ekonomskih poteškoća uzrokovanih epidemijom Covid-19. Ipak, u svakom slučaju, moramo biti svjesni da će ukupna sredstva planirana za sport i sportske aktivnosti u ovoj godini biti reducirana, zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here