Vijesti

Lista za Rijeku spremna za izbore: Pravac Rijeka, a ne Irska!

Lista za Rijeku spremna za izbore: Pravac Rijeka, a ne Irska!

Sandi Basić, Filip Jakovac, Kristina Posilović, Danko Švorinić i Predrag Miletić

Pod motom #pravacrijeka, Lista za Rijeku je danas predstavila uži tim i započela predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u gradu Rijeci.
– Lista za Rijeku (RI) kao vjerodostojni zagovornik interesa građana Rijeke i Kvarnera u fokus predizborne kampanje stavlja ljude i njihove potrebe, u cilju osiguravanja kvalitetnoga i stabilnoga života u gradu. Temelj našega programa jest zaustavljanje iseljavanja mladih i povratak onih koji su odselili kroz programe poticanja poduzetništva, kreiranja pozitivne atmosfere jedinstva i suradnje i promicanje i zaštitu identiteta grada, istaknuo je predsjednik stranke Danko Švorinić uz konstataciju da je stranka spremna za samostalni nastup na izborima ali nastavlja razgovore sa svima koji u stranačkom programu prepoznaju rješenja koja mogu pomoći da u Rijeci živimo bolje.

Sandi Basić (koordinator programskih aktivnosti) istaknuo je kako je cilj Liste za Rijeku tri mjeseca uoči izbora je fokusirati se na programe koji će jamčiti napredak.
– Iz tog razloga, pod motom #pravacrijeka započinjemo s predstavljanjem našeg programa koji se temelji na programskoj deklaraciji donesenoj prošle godine i fokusiran je prema promociji poduzetništva i riječkog identiteta.

Filip Jakovac (koordinator volontera) istaknuo je kako su i u ovoj kampanji volonteri aktivisti mladih Liste za Rijeku.
– Posljednjih mjeseci imamo velik priljev novih članova što nas izuzetno veseli, pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u našim aktivnostima da nam se jave putem obnovljenih web stranica Liste za Rijeku.

Predrag Miletić i Laura Marchig (voditelji projekta ‘Otvoreni grad’) ističu kako Lista za Rijeku djeluje na temelju zajedničkih vrijednosti: sloboda i demokracija uz odgovornost, supsidijarnost, multikulturalnost, suživot, antifašizam, solidarnost, toleranciju i poštenje.
– Otvorenost prema nacionalnim, regionalnim i svakim drugim identitetima naše su glavne vrijednosti. Zalažemo se za otvoreni grad i regiju osiguranjem ostvarivanja prava svih jezičnih zajednica po principu nadstandarda, osiguravanje institucionalne zaštite čakavskog i fiumanskog jezika i za nultu toleranciju prema nepoštivanju ljudskih i manjinskih prava, govoru mržnje i svim oblicima nasilja, korupcije i kriminala, zaključili su.

Kristina Posilović (voditeljica komunikacijske strategije) najavila je kako će se velika pozornost posvetiti digitalnoj kampanji koja omogućava interakciju s građanima i aktivno praćenje svih njihovih potreba.
– Briga za pojedinca, usmjerenost prema perspektivama prosperiteta, buđenje pozitivnoga raspoloženja među građanima i želja da se oni koji su otišli “trbuhom za kruhom” vrate u našu Rijeku, susreću se u pravcu kojim želimo da Rijeka krene – Pravac Rijeka, a ne Irska! Ovim putem pozivamo građane da podijele #pravacrijeka na svojim društvenim mrežama i iskažu interes i entuzijazam za promjenom.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.