Home Sport Armada uvela inovativan način unošenja pirotehnike na stadion

Armada uvela inovativan način unošenja pirotehnike na stadion

1713
0

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 22. kola MAXtv Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili niz ‘zanimljivih’ događanja.

Osim standardnih pogrdnih povika s tribina, najviše je problema ovog kola bilo s pirotehnikom, kako na utakimici Hajduka i Istre na Poljudu , tako i na utakmicama Cibalije i Dinama u Vinkovcima te one između Intera i Rijeke u Zaprešiću.

Iz HOO-a su u svom izvještaju ubacili i interesantu crticu sa nedavnog skupa o „sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama“.

”Ispred Ministarstva unutrnjih poslova obavijestili su da su rigorozne mjere potrebne s ciljem otkrivanja novih načina unosa pirotehničkih sredstava na stadione. Uz već postojeće „metode“ unošenja pirotehničkih sredstava u rektumu i ženskim spolnim organima, navijači su počeli unositi pirotehnička sredstva u ustima. Tako je policija nakon tri pregleda jednog pripadnika Armade u Rijeci, tek prilikom pokušaja alkotesta iz njegove usne šupljine izvadila pirotehničku napravu veličine 6×4 cm. Razvojem novih tehnologija razvijaju se očito i pirotehnički noviteti. Dosad su „palačinke“ zaljepljene za leđa unošene na stadione a sada ih navijači lijepe i na stopala. Ono na što su upozorili ispred MUP-a je da se radi o zapaljivim sredstvima koja se ničim ne mogu ugasiti.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here