Home Najnovije Ljetni transferi na političkoj sceni: PGS-ovac Beaković prešao u HDZ

Ljetni transferi na političkoj sceni: PGS-ovac Beaković prešao u HDZ

1137
23

Na konferenciji za novinare najavljenoj za danas u 18 sati riječki HDZ predstavit će novoga člana – Dinka Beakovića. Beaković je dojučerašnji istaknuti član PGS-a i gradski vijećnik PGS-a u aktualnom sazivu Gradskog vijeća Grada Rijeke, a jedno vrijeme bio je i čelni čovjek PGS-a u Gradu Rijeci. U Gradskom vijeću poznat je kao najaktivniji PGS-ov zastupnik, a osim političke karijere Beaković iza sebe ima i zavidnu sportsku karijeru – boćarski je svjetski prvak iz sportske obitelji, a sportskim stopama krenuo je i njegov sin, također uspješni boćar.

 

23 COMMENTS

 1. Dinka Beakovića je izmislio i uništio drug doktor Nikola Ivaniš. Služenje Ivaniša politici SDP-a je odavno počelo i otjeralo mnoge članove PGS-a. Nažalost,Beaković je isto pogriješio što je otišao u HDZ, jer tamo je još više kočnica nego u PGS-u. Do sada je HDZ vjerno služio od 2000. godine SDP-u, a izgleda da će i dalje. Prema tome Beaković neće moći doći do izražaja, i njega će pokopati igrači iz Zagreba.Ako je želio nešto postići ili ostaviti trag u politici, ovim potezom je sebe otpisao. Živi bili pa vidjeli.

 2. Franjo, u kojoj ste vi stranci ? Da možemo komentirati ovakve izjave tipa tko kome služi ?

 3. koliko je izvornih RIDS-ovaca ostalo u PGS-u? Čini mi se da će Ivaniš uskoro biti jedini.

 4. Draga Nado moja je stranka demokracija, Rijeka i Hrvatska. Ono što mislim svojom glavom to i pišem. Zbog toga me je dvojac Ivaniš i Smešny želio disciplinirati 1995. No draga Nado ne znam zbog čega ste Vi član PGS-a i koji su Vaši politički interesi u PGS-u? Kome Vi služite? Građanima ili drugu doktoru Ivanišu?

 5. hdz mnogo dobija jer Beaković je simbol urbanog profila političara što je HDZ-u Rijeke nasušna potreba.Osobno mu želim više zadovoljstva u političkom djelovanju.

 6. HDZ prelaskom Beakovića mnogo dobija jer je Beaković profil urbanog političara što je HDZ-u Rijeke nasušna potreba želili zahvatiti šire biračko tijelo.

 7. PGS je satelit lokalnog sdp i ovo je dobra stvar za loklanu politicku scenu gdje bilo koja stranka treba doci na vlast, bilo koja, samo da se ova nesposobna komunisticka banda makne.

 8. dakle jedna dokazano kriminalna i korumpirana stranka uzima pod svoje jednog koji je svoju stručnost dokazao godinama u kojima je kao član PGSa prozivao SDP za njihove kriminalne radnje, za uzurpaciju gradskih poslovnih prostora i svega ostalog… ups, čekaj PGS to nikad nije radio, a Ivaniš kad je vidio da Laburisti ne planiraju šutit onda je odustao i od ideje da im se pridruži, kako zanimljiva stvar taj PGS.

  Kaže se da narod ima vlast kakvu zaslužuje, nije istina, narod ima vlast kakvu opozicija dopusti da bude – u svakoj pravoj demokraciji pravi vladari su trenutna opozicija koja medijima druka sve koruptivne djelatnosti stranaka na vlasti, osim u RH kad su svi na istoj strani zakona – onoj profitabilnoj, onoj u kojoj će njima svima na sjednicama bit puni džepovi dok god idu niz dlaku “vlasti”.

  Kažu da su Švabe za vrijeme NDH rekli da nismo sposobni za nezavisnu državu dok god ne naučimo odgovorno voditi svoju zemlju kao SVOJU – eto koliko je godina prošlo….

 9. Poznajem Beakovića i osobno i mogu reći kako je PGS izuzetno puno dobio što je Bedaković otišao u kriminalnu stranku poput HDZ-a. Ako u HDZ-u želi, kako kaže, završiti politički fakultet, možete misliti što želi učiti.
  Ovaj je PGS stvarno “rasadnik” kadrova za ARS, Listu za Rijeku, HDZ…samo je Nikola Ivaniš vječan…

 10. Beaković je od 1993.g. bio riječki regionalac, a sada prelazi u polukriminalnu organizaciju HDZ, u društvo sa Milom Biondićem notornim desničarem. Po svemu sudeći radi se o teškom političkom promašaju čovjeka koji ima političkog iskustva i životnog poštenja. Nastaviti političku karijeru sa takvima u Rijeci je političko samoubistvo u očima onih koji su mu davali glas

 11. SVI GRADSKI VIJEĆNICI PGS-A KOJI POBJEGNU U DRUGU STRANKU POBJEGNU U HDZ. OČITO POBJEGNU U STRANKU KOJA JE IDEOLOŠKI I PO POŠTENJU SLIČNA NJIHOVOJ BIVŠOJ STRANCI, PA NI NE OSJETE NEKU RAZLIKU.
  ŽALOSNO.

 12. Preslagivanje za lokalne izbore je počelo. Nije isključeno da se radi o dogovoru PGS-a i HDZ-a…..

 13. @mira: Nadam se da je koalicija HDZ i PGS-a izgledna za lokalne izbore (iako je Bedakovićev odlazak zapravo veliki dobitak za PGS). Bilo je već i vrijeme da PGS ode na smetlište povijesti, baš kao i druge stranke koje su ulazile u koaliciju s HDZ-om: HKDU, HSLS, HSS, Kerumova stranka (nije još, ali za godinu dana hoće)…

  Neki kalkuliraju kako će vjerojatno Bedaković biti kandidat za gradonačelnika 🙂 🙂 🙂 🙂
  Ljudi moji, ovaj čovjek nije mogao voditi ni Mjesni odbor Drenova, a da vodi grad (buahahaha 🙂 )

  Pošto obraz, Dinko? – Zafalilo para, a?
  Čini mi se da si malo zakasnio…Iako su još puni (tuđe) love, sve tanje se sere u HDZ-u…:):):)

 14. I’ve been stabbed in the back.

  So many many times

  I don’t have any skin

  But that’s just the way it goes

 15. čitajući 17 postova svih riječkih vrhunskih znalaca politike nisma uspio shvatiti da li je PGS za HDZ ili SDP ili nekog trećeg ?

 16. PGS je uvijek za vlast. Aktualnu. Biti blizu da se ugrije ali nikad preblizu da se ne opeče (o odgovornost).

 17. Vodstvo PGS-a je lijevi centar, ma što to značilo. Vodstvo PGS-a je već više godina zadovoljno s pozicijom koju danas ima.Vodstvo PGS-a se ne želi boriti protiv svemogućeg SDP-a, odnosno Slavka Linića. Vodstvo PGS je privatno dobro s HDZ-om. Vodstvo PGS ne želi da PGS postane faktor u politici, već je stalno na rubu između opozicije i pozicije. Vodstvo PGS-a je odavno odustalo od regionalne politike stranke, jer za tu borbu trebaju poništiti sve gore nabrojano.

 18. PGS je uvijek bio skloniji HDZ-u a najbolji su primjeri za to Uljan,Vasilić,Juretić ali i Ivaniš, priča se o velikoj koaliciji PGS-a sa HDZ-om jer SDP-u rejting u županiji drastično pada i velike su šanse za promjenom vlasti u PGŽ.

 19. @ivić: Ne znam koje ti to ankete spominješ – koliko mi je poznato u anketi od prije 10-15 dana, SDP u suradnji s gospodinom D’Hondtom može formirati natpolovičnu većinu i u Gradskom vijeću i u skupštini PGŽ, i to bez koalicije.

  Što se tiče koalicije PGS-a i HDZ-a, u SDP-u to i priželjkuju jer će otkinuti dobar dio glasača PGS-a, ili će se glasovi PGS-a raspršiti drugim strankama (Lista, laburisti) što znači kako neće biti sinergije.

 20. Zaninljiva je ta anketa gdje sada SDP dobiva natpolovičnu većinu u Rijeci i PGŽ bez koalicije , očito ovdašnjim SDP-ovcima odgovara što SDP-u na državnoj razini popularnost opasno pada i gdje im je kukuriku koalicija dosta poljuljana. Samo komentiram što se priča po gradu o mogućnosti koaliranja svih trenutno oporbenih stranaka gdje će istaknuti svoga -primjerice kandidata za gradonačelnika Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here