Home Biznis LNG terminal na Krku važan je za cijelu jugoistočnu Europu

LNG terminal na Krku važan je za cijelu jugoistočnu Europu

1541
0

lngterminalProjekt gradnje plinskog terminala na Krku jedan je od projekata od zajedničkog interesa, a tamošnje strateške izvore trebalo bi iskoristiti za povećanje energetske sigurnosti regije, kazao je Maroš Šefčovič za Slovensku tiskovnu agenciju STA. I Šefčovič, koji je u Europskoj komisiji nadležan za energetsku politiku, u četvrtak će sudjelovati na međunarodnoj konferenciji europskih energetskih regulatora na Brdu kod Kranja.

Glavna je osnivanje energetske unije u Europi koja bi bila skrojena po mjeri potrošača energije, a prema najavama slovenskih medija moglo bi biti riječi i iskorištavanju ugljikovodika u Jadranu, što ekološke udruge u Sloveniji ocjenjuje spornim projektom.

Članice Europske unije samostalno odlučuju o vlastitom odnosu energenata u svojoj energetskoj politici (takozvanom energetskom miksu), ali pritom moraju uvažavati europsko zakonodavstvo o zaštiti okoliša, upozorio je Šefčovič u razgovoru za slovensku agenciju.

Pojasnio je da Europska komisija nastoji uspostaviti što bolju energetsku povezanost s područjem zapadnog Balkana, kako bi se došlo do fleksibilne i univerzalne energetske mreže u kojoj bi svaka država u regiji imala pristup do plina iz tri različita izvora.(radio rijeka)

Previous articleHristov na posudbi u Skënderbeu Korçë
Next articleVIDEO: Rijeka protiv Intera otvara sezonu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here