Home Najnovije Matešić: O inicijativi za smjenom Pešić Bukovac neće odlučivati stranačko predsjedništvo nego...

Matešić: O inicijativi za smjenom Pešić Bukovac neće odlučivati stranačko predsjedništvo nego Klub vijećnika

1381
0

Informacija objavljena u jučerašnjem Novom listu, prema kojoj se predsjedništvo riječkog HNS-a sastalo prošlog četvrtka i odbacilo inicijativu za smjenom predsjednice Gradskog vijeća Dorotee Pešić Bukovac, izazvala je pravu konsternaciju u dijelu te stranke. Prema Novom listu, predsjednik riječkih narodnjaka i zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić izjavio je kako je na sastanku predsjedništva odbijena inicijativa za smjenom Dorotee Pešić Bukovac. ‘Cijelo Predsjedništvo, u kojem sjede i naša dva gradska vijećnika, u potpunosti odbacuje HDZ-ov prijedlog. Ne samo da njihove razloge ne smatramo opravdanima, jer se ne radi ni o kakvoj degradaciji digniteta riječkog Gradskog vijeća ili bilo kakvim aferama za koje bi netko trebao kazneno odgovarati.’, istaknuo je jučer Matešić i naljutio dio svog stranačkog vodstva.


Miroslav Matešić

Naime, iz nekoliko izvora dobili smo informaciju kako sjednica na tu temu nije niti održana, a kamoli da su zauzeti bilo kakvi stavovi po tom pitanju. Osim toga, inicijativa za smjenom predsjednice riječkog Gradskog vijeća iz HDZ-a je odaslana u petak pa se ta tema nije ni mogla naći na dnevnom redu stranačkog sastanka održanog dan ranije.

Za pojašnjenje ove situacije smo zamolili samog Matešića koji dan kasnije tvrdi kako je njegova izjava u Novom listu pogrešno prenesena, te kako HNS-ovo gradsko predsjedništvo u četvrtak doista nije raspravljalo o toj temi.
– Činjenica je da u članku Novog Lista piše da se Predsjednistvo sastalo u četvrtak i da se sastalo samo po pitanju HDZ- ove inicijative, što nije točno. Mi smo se o tome već očitovali na jednom od prošlih predsjednistva, a to je novinarka vjerojatno prečula, ističe Matešić koji je osobno protiv smjene aktualne predsjednice Gradskog vijeća. Predsjednik riječkog HNS-a tvrdi kako se o konkretnoj inicijativi koja stiže na dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati krajem svibnja niti neće izjašnjavati predsjedništvo HNS-a nego Klub vijećnika u kojem sjede dva člana HNS-a i dva člana HSU-a.

– Točno je da je navedena inicijativa HDZ-a u pisanom obliku došla u stranku u petak 06. svibnja, no, mi smo o tome svoj stav izrekli, te za nas to više nije tema. Budući da će se inicijativa pojaviti kao točka idućeg Gradskog vijeća, razmatrat će se na Klubu vijećnika, zaključio je predsjednik riječkog HNS-a. (sp)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here