Home Najnovije FOTO: Degustacija vege hrane na Korzu

FOTO: Degustacija vege hrane na Korzu

774
0

Prijatelji životinja jučer su na cjelodnevnom štandu na Korzu građanima ponudili degustaciju ukusne hrane biljnog podrijetla u sklopu promocije knjige Hrana za mir. Hrana za mir nudi dojmljiv novi pogled na našu hranu i naše društvo te istražuje duboke društvene i duhovne posljedice naših prehrambenih navika i mentaliteta koji ih podržava. To je prva knjiga koja ukazuje na nevidljive veze između naše kulture, naše hrane i izvora velikoga broja problema te sadrži smjernice za pozitivnu preobrazbu naših pojedinačnih i kolektivnih života.

Promocija knjige održala se na sajmu Bookfest na Gatu Karoline Riječke, a knjiga se na štandu, kao i na promociji, može nabaviti po promotivnoj cijeni od 75 kuna.

Ono smo što jedemo jer hranu doslovno ugrađujemo u naša tijela. Putem prehrane na osnovnim i nesvjesnim razinama sudjelujemo u vrijednostima i paradigmama našega društva. U djetinjstvu smo upijali vrijednosti i nevidljive pretpostavke društva kroz neprestanu izloženost složenim stavovima koji se odnose na najrazvijeniji zajednički obred, a to je jedenje hrane. Poput spužvi upijali smo, učili, sudjelovali i na kraju postali dijelovi društva. Sada, u odrasloj dobi, stres i zastrašujuće nevolje koje smo sami stvorili, nagrizaju naše živote. Stoga s pravom nastojimo shvatiti izvor naše nesposobnosti skladnog življenja u ovome svijetu. Hrana za mir otkriva kako jeziva sila odgovorna za stvaranje naših dilema i kriza svakodnevno zuri u nas s naših tanjura!

Hrana se navodi kao osnovni ključ za rađanje nove paradigme koja promiče suradnju, slobodu, mir, život i jedinstvo, a koja će zamijeniti staru paradigmu koja se temelji na natjecanju, razgraničenjima, ratu, isključivosti i zamisli da moć daje pravo.

Knjiga je potaknula i pokretanje kampanje ‘Jedna Majka, jedan svijet’, o čemu se može više saznati na www.umjetnost-davanja.hr, dok se detaljnije informacije o knjizi mogu pročitati na www.dvostrukaduga.hr i www.prijatelji-zivotinja.hr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here