Home Vijesti Međunarodni skandal: Humanitarna pomoć iz Italije za Petrinju pokradena, ostatak zapišan!

Međunarodni skandal: Humanitarna pomoć iz Italije za Petrinju pokradena, ostatak zapišan!

7
10
Lorenzo Gentile u obilasku ostataka humanitarne pomoći koja je pokradena iz škole

Akcija humanitarne pomoći ‘Obnovimo i volimo Petrinju’ koju je pokrenula udruga ‘Triestin on the road’ prerasta u međunarodni skandal. Donator iz Trsta Lorenzo Gentile je u svojem osobnom posjetu Petrinji ustanovio kako je velik dio humanitarne pomoći pokraden, a ostatak uništen.

Svjedok današnjih događaja je i Andrea Ponisch, predsjednik udruge Slobodna Država Rijeka koji je sudjelovao u koordinaciji logistike dovoza humanitarne pomoći.
– Roba se prevezla prošli petak iz Trsta prema Petrinji. Jedina stvar koju je donator tražio je bila da se pričeka sa raspodjelom donacija do ovog petka kako bi i on mogao prisustvovati. To nisu ispoštovali, ističe Ponisch koji navodi da je 905 kutija humanitarne pomoći uništeno, prehrambeni artikli su nestali uključujući i hranu za životinje.

– Donatora iz Trsta su nakon dolaska u Petrinju, gdje je kombijem dostavio novi kontingent humanitarne pomoći, izvrijeđali, popljuvali, izvrgnuli ga ruglu, oklevetali i prijetili mu, priča nam šokirani Ponisch.
– Nakon toga ga optužuju da je poslana humanitarna pomoć bila popišana, blatna, poderana i salve drugih gluposti. Nakon moje molbe da se nađe s njim, osoba koja ga je optužila odbija stupiti u kontakt sa Lorenzom uz opravdanje da je ‘osramoćena’ i da će nas svih tužiti!, kaže Ponisch uz informaciju da je slučaj prijavljen policiji i nadležnim organima, a obaviješteni su i novinari koji kreću u istragu slučaja.
Unatoč svemu tome, na Hrvatsku je bačena ogromna ljaga o čemu svjedoči i istraživački novinar Marin Vlahović koji direktno optužuje petrinjskog gradonačelnika.
– Danas je dan velike međunarodne sramote za Hrvatsku. U Petrinju su stigli donatori iz Italije, koje ovoga puta nije dočekao gradonačelnik Darinko Dumbović, zato jer nisu donijeli još robe i novac, već su došli vidjeti što se dogodilo s njihovom donacijom, tisućama kutija robe i hrane koja je uredno spremljena i zapakirana za Petrinju. Donatori su navodno tražili da sudjeluju u dijeljenju donacija, ali hrana je izgleda u međuvremenu nestala, dok je ostatak robe razbacan, raskupusan, a prema tvrdnji donatora i zapišan u prostorijama Osnovne škole u Moščenici, inače glavnoj političkoj bazi i domu klana Dumbović. Sve su uzeli, a sada ćemo zbog njih svi ispasti stoka i izgubiti jedino što nam je preostalo – naše dostojanstvo. Dno dna, zaključio je Vlahović u komentaru ovog sramotnog događaja.

Previous articleSlučaj nepoželjnih HDZ-ovaca u kafiću: Obersnel pozvao na smirivanje strasti!
Next articleAna Blečić Jelenović o slučaju ‘Three monkeys’: Ljudima je ugrožena egzistencija, a društvo sve stavlja pod tepih

10 COMMENTS

  1. Ča je ovo prama devedesetima i devedeset i prvoj,drugoj,trećoj,četrtoj,kada su se birale bundice iz Italije i Njemačke,a ponekad bi va žepu bilo i po 100000 Lira ili 100DM…

  2. Više bundic od nutrije,ozelota,kune,polarne lisice,servala,amurske divlje mačke,geparda i Astrahana imaju Hrvatice iz DONACIJA nego nonice iz Trsta…. 🙂 , ada ne govorin o torbicama od krokodila i ostrich-a isto iz DONACIJA DEVEDESETIH!

  3. Bilo je to doba kada su Aktivisti zalevali “bundičare”,ma ne i va Hrvackoj!Hrvacka je bila i ostala raj za rješavanje zaliha koje su postajale pomalo….opasne…. 😉 .VJERUJEM U ISPRAVNOST OVOGA DONATORA-TI LJUDI OSJETILI SU POTRES U FRIULI 1976,a boga mi i mi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here