Home Vijesti Milanović i ‘zakleti decentralist’ Komadina neće decentralizirati Hrvatsku

Milanović i ‘zakleti decentralist’ Komadina neće decentralizirati Hrvatsku

2372
1
Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka

Decentralizacija, od koje stanovnici Gorskoga kotara očekuju boljitak, dugotrajan je proces i ne može se dogoditi preko noći, poručio je premijer Zoran Milanović koji je u Gerovu bio na obilježavanju Dana Grada Čabra.

I Čabar i cijeli Gorski kotar od države očekuju da se kvalitetnijim zakonima olakša život u tom brdsko-planinskom kraju koji je zimus dodatno stradao od ledene nepogode. Dok Gorski kotar odumire, država još nije osmislila željene zakonske pogodnosti i poticaje, upozorio je čabarski gradonačelnik Kristijan Rajšel. U pronalaženje rješenja treba uložiti više napora jer će uskoro biti prekasno, kao što već i jest za neka izumrla naselja, koja je prekrila šuma.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, od danas počasni građanin Čabra zbog velike pomoći Županije u sanaciji šteta nastalih protekle zime u ledenom nevremenu, ističe da posebna područja zahtijevaju i posebne mjere. “Zakleti sam decentralist i za to da resursi nekog područja koriste isključivo domicilnom stanovništvu”, poručio je Komadina.

O postupnoj decentralizaciji Hrvatske s razlogom se razmišlja i na državnoj razini, rekao je gostujući u Čabru premijer Zoran Milanović. Sadašnji je centralizirani model dugoročno neodrživ, smatra premijer, no promjene se ne mogu dogoditi preko noći i u mandatu aktualne vlastri, riječ je o dugotrajnom procesu.(radio rijeka)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here