Home Sport Milijuni Kineza se sprdaju s novim dresom Vatrenih, Modrić dobio poseban nadimak!

Milijuni Kineza se sprdaju s novim dresom Vatrenih, Modrić dobio poseban nadimak!

166
0
o 26826617 1024
Foto: HNS

Nedavni uspjesi hrvatske nogometne reprezentacije na velikim međunarodnim natjecanjima nisu prošli nezamijećeno diljem svijeta. Čarobna priča male države koja se hrabro suprotstavila izrazito favoriziranim suparnicima na velikoj sceni osvojila je srca navijača širom planeta. Hrvatski nogomet, s svojom strašću i predanošću, postao je globalna inspiracija, a odjeci tih uspjeha dopiru i do najudaljenijih kutaka svijeta, pa tako i do daleke Kine.

Hrvatski nogometni savez (HNS) prepoznao je važnost prisutnosti na društvenim mrežama te je aktivan na svim velikim platformama. Dok većina nas povezuje društvene mreže s Facebookom, Instagramom, TikTokom i Twitterom, HNS je svoj profil proširio i na kinesku mrežu Weibo.

Weibo je kineski ekvivalent Facebooka i Twittera te je jedna od najpopularnijih društvenih mreža u Kini. Službeni profil HNS-a na Weibu broji gotovo pola milijuna pratitelja (konkretno, 477 tisuća). Redovite objave omogućuju kineskim navijačima da budu u tijeku s najnovijim vijestima o reprezentaciji, uključujući i najnovije fotografije novih dresova. Međutim, čak ni Kinezima nije svejedno kako ti dresovi izgledaju.

Velik broj komentara

Komentari kineskih navijača na Weibu o novim dresovima mogu se naći u velikom broju. Mnogi izražavaju svoje mišljenje, bilo da je riječ o pozitivnim ili negativnim komentarima. Neki smatraju da su dresovi čudni ili da su prijašnji bili bolji, dok drugi primjećuju sitnice poput kvadratića na dresu. Ipak, nije sve negativno – mnogi ističu da su igrači zgodni, pokazujući da se ljubav prema reprezentaciji ne temelji samo na vanjskom izgledu.

Možda i najiznenađujuće od svega jest strast kineskih navijača prema hrvatskoj reprezentaciji. Česte su poruke podrške upućene igračima i momčadi, a posebno prema legendarnom Luki Modriću. Kinezi su čak stvorili nadimke za Modrića, poput “Mommy Mo”, što iako možda ne zvuči najjasnije, sigurno dolazi iz srca i pokazuje koliko je cijenjen i voljen.

U svakom slučaju, ova podrška iz Kine samo je još jedan dokaz globalnog utjecaja hrvatskog nogometa te svjedoči o tome koliko sport može povezati ljude širom svijeta, bez obzira na udaljenost i kulturološke razlike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here