Home Biznis Milutin Babić: Zna se kakva je vrijednost zlatne dionice Liburnia Riviera Hotela

Milutin Babić: Zna se kakva je vrijednost zlatne dionice Liburnia Riviera Hotela

1845
0

Obnovljena priča oko prodaje dionica Liburnia Riviera Hotela u vlasništvu lokalne samouprave, ”isprovocirala” je reakciju stanovnika Opatije i bivšeg političkog aktivistu Milutina Babića iz Ike, koju portal Liburnija.net donosi u cijelosti.

Kao građanin Opatije, ne mogu da ne reagiram na prijedlog prodaje zlatne dionice LRH u vlasništvu četiri jedinice lokalne samouprave na Liburniji. Ista Liburnija se 21 godinu borila za zlatnu dionicu u LRH, čemu je javno svjedočila cijela Hrvatska, pa i neke zemlje u okruženju čiji su stanovnici bili dioničari tvrtke.

Navedenu borbu je predvodio opatijski IDS na čelu s gospodinom Eduardom Grizilom, koji je za tu borbu i službeno nagrađen dodjelom zahvalnice u 2013. godini od strane Grada Opatije. Interesantno je da je tu zahvalnicu jednoglasno podržalo Gradsko vijeće, a što znači da su vijećnici bili svjesni ulogge i vrijednosti zlatne dionice.

Nakon svega navedenog događa se čudna izjava gospodina Grizila koji se zalaže za prodaju zlatne dionice, ali ”samo poštenom kupcu”. Da stvar bude čudnija, potrudio se gradski vijećnik HDZ-a Marko Ćorić svojom izjavom u kojoj se zalaže za prodaju dionica jer ”trenutačno ne odlučuje ni o čemu”. Za napomenuti je da je isti vijećnik podržao prijedlog da se zahvalnica za spas zlatne dionice dodijeli gospodinu Grizilu.

Na kraju svega, zamolio bih gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića, ako zna da objasni građanima pa i čitavoj hrvatskoj javnosti da li ova dva navedena gospodina namjerno obmanjuju javnost pristranom sugestijom da se prodaju dionice LRH ili više ne poznaju Zakon o trgovačkim društvima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here