Home Vijesti Most će u 8. izbornoj jedinici umjesto Strenje Linić kandidirati vjeroučitelja Miletića

Most će u 8. izbornoj jedinici umjesto Strenje Linić kandidirati vjeroučitelja Miletića

5849
2

Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, kontroverzni riječki vjeroučitelj i aktivist Marin Miletić na predstojećim parlamentarnim izborima bit će nositelj liste Mosta u 8. izbornoj jedici koja obuhvaća područje Istarske županije i zapadni dio Primorsko-goranske županije, uključujući grad Rijeku. Most je do sada u 8. izbornoj jedinici predstavljala Ines Strenja Linić kojoj je očito, barem za društvo iz Metkovića, istekao rok trajanja. Ona se povlači iz visoke iz politike unatoč činjenici da je Mostu osigurala mjesto zastupnika u dva izborna ciklusa u izbornoj jedinici koja je izrazito nesklona desnici, pogotovo ekstremnoj. Strenja Linić je posljednja preostala istaknuta Mostova političarka s nešto liberalnijim stavovima u odnosu na konzervativno-klerikalnu stranačku jezgru. Svojedobno se izjašnjavala protiv zabrane pobačaja te za omogućavanje udomljavanja i istospolnim parovima pa je i to jedan od mogućih razloga postupne stranačke marginalizacije.

Nakon desetak godina vjeroučiteljskog staža u poznatoj riječkoj Prvoj sušačkoj gimnaziji Miletić je koncem prošle godine premješten u strukovnu Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo. Tom iznenadnom premještaju, da podsjetimo, prema svemu sudeći kumovala je politika budući da je do njega došlo nakon što je Miletić, kao sindikalni predstavnik Prve sušačke hrvatske gimnazije, tijekom štrajka prosvjetnih djelatnika na Trgu bana Jelačića održao vatreni i emotivni protestni govor.

Miletićeva kandidatura pomutila je račune još jednom riječkom političaru – Hrvoju Buriću koji se vidio na mjestu nositelja Škorine liste i izglednom ulasku u Sabor. Dođe li do dogovora Mosta i Škore na predstojećim parlamentarnim izborima, od svega toga neće biti ništa.

2 COMMENTS

  1. Po pravilu svi bi trebali samostalno na izbore pa da se vidi koliko tko vrijedi. Ovaj puta moj Glas imaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here