Home Vijesti Možemo kapituliralo, Boras Mandić ‘preuzeo odgovornost’, Komadini prošao proračun!

Možemo kapituliralo, Boras Mandić ‘preuzeo odgovornost’, Komadini prošao proračun!

519
0
Osigurali nastavak Komadinine politike: Orjen Petković (Možemo), Marko Boras Mandić (Unija Kvarnera) i Morena Lekan Štiglić (Možemo)

S 25 glasova za, 5 protiv i 12 suzdržanih županijska skupština je usvojila Proračun PGŽ za 2023. godinu. Rezultat je to dvotjednih pregovora iz kojih je župan Komadina izašao kao pobjednik s tri dodatne ruke koje su podržale njegovu politiku.

Naime, na sjednici prekinutoj prije dva tjedna, rezultat na točki donošenja Proračuna bio je 22:22 unatoč tome što je Komadina na svoju stranu priveo deklarativne oporbenjake Lea Pavelu i Davora Štimca. Za prolaz proračuna nedostajao je jedan glas zbog ultimativnog stava dva vijećnika iz redova Možemo koji su osim amandmana tražili i smjenu predsjednika upravnog vijeća lošinjske lučke uprave Lorisa Raka zbog propasti projekta Mrtvaška.

Pokazalo se da su ispali naivni i prijetili iz prazne puške jer su se ubrzo suočili s pritiscima i vlasti i oporbe kojoj također ne odgovara raspuštanje skupštine i novi izbori. Osim toga, vijećnici stranke Možemo i u gradu i u županiji su u dosadašnjem djelovanju pokazali kako nemaju autonomiju djelovanja u odnosu na stranačku centralu u Zagrebu. A stranačkoj centrali je od Rijeke i PGŽ važnija zagrebačka gradska skupština. Tamo donošenje Proračuna ovisi upravo o vijećnicima SDP-a kojeg Možemovci ovom međugradskom političkom trgovinom spašavaju u Rijeci i PGŽ.

Na kraju je stvar riješena ‘kompromisom’ i osnivanjem ‘Povjerenstva za Mrtvašku’, štogod to značilo. Svoju žrtvu na oltar donošenja županijskog Proračuna podnijela su dva vijećnika stranke Možemo, a pridružio im se i predsjednik županijske skupštine Marko Boras Mandić iz Unije Kvarnera koji je, prema svojim riječima, s njima odlučio ‘preuzeti odgovornost’ i na taj način zadržati fotelju predsjednika županijske Skupštine.

Previous articleLavrov: Bio sam u WC-u u Švedskoj, nemate pojma koliko je to nehumano (VIDEO)
Next articleOrban blokira ulazak Hrvatske u Schengen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here