Home Mozaik Muškarac popio previše Viagre i ostao bez penisa: Danima imao erekciju, morali...

Muškarac popio previše Viagre i ostao bez penisa: Danima imao erekciju, morali mu amputirati spolovilo!

73
0

Sildenafil, lijek koji se obično naziva Viagra, koristi se za liječenje erektilne disfunkcije, kao i plućne hipertenzije. Opsežna ispitivanja i naknadne studije smatraju ga sigurnim i učinkovitim tretmanom za erektilnu disfunkciju, za koju se najčešće koristi.

Kao i većina lijekova, postoje uobičajene nuspojave kao što su glavobolja, mučnina i vrtoglavica, začepljen nos i osjećaj vrućine. U rjeđim slučajevima, kada pacijenti prijeđu preporučenu dozu, završe s gorim posljedicama.

Jedno izvješće kaže da je Kolumbijac u svojim 60-ima završio na amputaciji penisa nakon što je namjerno uzeo previše tableta kako bi impresionirao svoju djevojku u spavaćoj sobi. Nakon nekoliko dana erekcije, potražio je lokalnu bolnicu zbog bolova, gdje su liječnici ustanovili da mu je penis slomljen i gangrenozan. Penis mu je amputiran kako bi se spriječilo širenje gangrene, piše Independent.

Druga, manje ekstremna komplikacija mogu biti problemi s vidom. Jedan 31-godišnjak naručio je tekući sildenafil citrat s interneta. Umjesto da uzme preporučenu dozu, popio je lijek izravno iz boce kao da je sok. Kasno je shvatio da je uzeo daleko više od preporučene doze. “Ubrzo nakon gutanja supstancije, pacijent je počeo primjećivati crvenu nijansu svog vida s višebojnim fotopsijama (bljeskovima u vidu) i osjećaj smanjenog kontrasta”, napisali su njegovi liječnici u izvješću o slučaju.

“Sljedećeg dana fotopsije su nestale, ali su smanjeni kontrast i crvenilo vida ostali”, dodali su. Vizualni simptomi poput ovog inače nestaju unutar 24 sata, objašnjava tim.

Međutim, u ovom su slučaju još uvijek bili prisutni tri mjeseca nakon prijema, unatoč nekoliko pokušaja liječenja, a konačno su se riješili nakon godinu dana. “Promjene uočene kod našeg pacijenta u skladu su s toksičnošću fotoreceptora, posebno u žutoj pjegi”, rekao je tim u svojoj studiji slučaja. “Sildenafil citrat također može inhibirati 6-fosfodiesterazu (PDE-6) u mrežnici. PDE-6 je važna tvar za pretvaranje optičkih signala u električne signale u procesu vida”, objasnio je drugi tim u izvješću o slučaju.

Pacijenti su imali poremećaje vida nakon dugotrajnog uzimanja lijeka. “Inhibicija PDE-6 može dovesti do vizualnih abnormalnosti i defekata u percepciji boja.” Ostale manje uobičajene nuspojave uključuju nesvjesticu, bol u prsima, srčani i moždani udar, kao i erekciju koja traje više od četiri sata, piše Ifl Science.

Previous articleBila je toliko debela da nije mogla hodati, a onda se promijenila do neprepoznatljivosti
Next articleDoček Leta 3 u Rijeci, na Korzu je ludnica!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here