Home Vijesti Muzej u Lošinju, Apoksiomen u Zagrebu!

Muzej u Lošinju, Apoksiomen u Zagrebu!

4416
6

Prema informacijama kojima raspolaže Rijekadanas, ministar kulture Božo Biškupić i gradonačelnik Malog Lošinja Gari Capelli postigli su prije nekoliko mjeseci dogovor prema kojem bi skulptura Apoksiomena ipak trebala biti smještena u Zagrebu dok bi palača ‘Kvarner’ u Malom Lošinju dobila tek repliku. Ovim solomunskim rješenjem razriješio bi se problem nedostatnih sredstava za preuređenje Palače ‘Kvarner’ u mjesto u kojem bi trajno izlagala ova potencijalna turistička ekskluziva. Kako doznajemo, potrebna sredstva u ovom trenutku nema ni Ministarstvo kulture ni lokalna samouprava pa bi Apoksiomen, poput Bašćanske ploče, trebao odlepršati u smjeru Zagreba.

Podsjetimo, do problema s odabirom lokacije za Muzej Apoksiomena je već došlo početkom godine kada su u dopisu kojim se definiraju posebni uvjeti zaštite vezano uz prenamjenu Palače ‘Kvarner’ u muzej Apoksiomena, u riječkom Konzervatorskom odjelu smatrali potrebnim preispitati planiranu lokaciju. Unatoč već utrošenih pola milijuna kuna za projektnu dokumentaciju, konzervatori su naknadno kao alternativno rješenje ponudili zgradu Pomorske škole u Malom Lošinju. Problem je tada riješen na intervenciju Ministarstva kulture, u čijem sastavu konzervatori i djeluju. Muzej Apoksiomena na Malom Lošinju bi se definitivno trebao nalaziti u palači ‘Kvarner’ ali po svemu sudeći – bez Apoksiomena!

Previous articlePredškolcima Viškova presudila jaka sprega SDP-a i HDZ-a
Next articleIvan Asić: Vjerujemo u prolaz

6 COMMENTS

  1. zagrebački imperijalizam i ugnjetavanje nad ostatkom Hrvatske je sve izraženiji i već je odavno pretekao po brutalnosti engleski imperijalizam iz 1800-tih.

  2. ako losinjani to dopuste bez prosvjeda onda neka im. bas me zanima kako bi to proslo u nekom dalmatinskom gradicu. blokirali bi autima cestu prozivali jacu. ona bi se ekspresno ukazala s biskupicem iskesila onaj orbit osmjeh i rekla da to nije ni bilo u planu, da je bio nesporazum, shala mala. a nasim primorskim i otocnim tukicama ce prodat fintu bez problema, vidit cete

  3. @ouyea: ne bi bilo zgorega da i ostali stanovnici primorsko-goranske zupanije (ukljucujuci i Rijecan) malo probrontulaju, ne?

  4. ne bi, onako nacelno. al ako ovi dole ne skontaju da im je, da zanemarimo sve ostalo, FINANCIJSKI to propast, onda smo u pedali strasnoj. kulturni turizam znaci imat goste s dubljim dzepom, a replike ce ic gledat lizaci sladoleda da ubiju vrijeme. taman da je to jedini razlog, dovoljan je da pobijesne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here