Home Vijesti Muzur najavio kandidaturu za gradonačelnika Opatije

Muzur najavio kandidaturu za gradonačelnika Opatije

1375
0

Gradonačelnik Opatije Amir Muzur najavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo kandidaturu za još jedan gradonačelnički mandat te je predstavio dvoje kandidata za svoje zamjenike.
To su Sonja Kaplan (HDZ) i Igor Štok, do prije mjesec dana član SDP-a. Sonja Kaplan, rekao je Muzur, u sadašnjemu mandatu opatijske gradske vlasti radi na poboljšanju standarda na području socijalne skrbi i zdravstva. “Njezina bilanca u protekle četiri godine ujedno je bilanca nerijetko osporavanoga HDZ-ova sudjelovanja u opatijskoj gradskoj vlasti”, dodao je Muzur, ističući pomoć te stranke na mnogim područjima u posredovanju kod državnih tijela.

Igor Štok bio je godinu dana član SDP-a, a napustio ga je prije mjesec dana. Muzur je rekao da ga je namjeravao predložiti kao kandidata za svojeg zamjenika dok je bio u SDP-u, ali ta stranka nije prihvaćala da drugi zamjenik bude iz HDZ-a.

Štok je dokazani profesionalac na različitim područjima komunalnog sustava, a ponudu za mjesto zamjenika gradonačelnika imao je i iz SDP-a pa se ne može govoriti o političkoj trgovini, istaknuo je Muzur.

Štok je rekao da prelaskom u ekipu nezavisnoga kandidata Muzura nije promijenio svoju političku opredijeljenost, dodajući da će ona i dalje biti naglašeno lijevo orijentirana. Istaknuo je da je sadašnja gradska vlast pokretanjem investicijskoga ciklusa zaustavila stagnaciju Opatije.

Amir Muzur je rekao da je o izbornoj suradnji pregovarao i sa SDP-om, ali ta je stranka zahtijevala da u tom slučaju ne surađuje s HDZ-om. No, dodao je Muzur, za SDP ostaje uvijek otvoren.

Partner nezavisnoj Muzurovoj listi uz HDZ ostaje i Hrvatska stranka umirovljenika, koji su sada zajedno na vlasti u Opatiji.

Previous articlePomorcu za drogu obećano 500.000 eura
Next articleRiječki sarkofag napokon otvoren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here