Home Mozaik Na Kozali predstavljena mitteleuropska obiteljska kuharica Laure Marchig

Na Kozali predstavljena mitteleuropska obiteljska kuharica Laure Marchig

109
0

U Mjesnom Odboru Kozala danas je u organizaciji Zajednice Talijana Rijeka i Slobodne Države Rijeka pred velikim brojem zainteresiranih održano predstavljanje obiteljske kuharice, dvojezično izdanje, riječke spisateljice i pjesnikinje Laure Marchig, pod nazivom ‘Schmarrn’.

Na programu je bila i degustacija slatkih delicija koje pripadaju mitteleuropskoj tradiciji i o kojima je riječ u knjizi uz koju je snimljen i autorski film Laure Marchig ‘Glazba spaja/Moj svijet na tanjuru’ koji tematizira ono što možemo pročitati u knjizi. O literarnom djelu govorila je urednica knjige prof. dr. Corinna Gerbaz Giuliano, autorica knjige Laura Marchig i predsjednica Zajednice Talijana Rijeka Melita Sciucca.

Prof. Corinna Gerbaz Giuliani naglasila je važnost ovog djela jer uz obiteljsku priču predstavlja kolektivnu povijest Fijumana, a Marchig je potom ispričala kako je nastala knjiga i recept za Schmarrn, te na hrvatskom i fijumanskom pročitala pjesme posvećene svojim najmilija ali i onu vezano za Palačinke s Kozale.

Literarno-poetsko druženje na Kozali zaključeno je uživanjem u autohtonom desertu – slatkim njokima.

Previous articleVIDEO Hajduk pobijedio Celje, Fossati zabio jedan od najljepših golova sezone
Next articleOvo je Tesla doručkovao svaki dan: Evo zašto se u 78. godini osjećao kao dječak i nije imao problema s probavom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here