Home Mozaik Ovo je Tesla doručkovao svaki dan: Evo zašto se u 78. godini...

Ovo je Tesla doručkovao svaki dan: Evo zašto se u 78. godini osjećao kao dječak i nije imao problema s probavom

193
0

Nikola Tesla je jako pazio što jede i kako vježba, jer je smatrao da je važno ostati aktivan što duže.

U svojoj knjizi “Moji izumi: Autobiografija Nikole Tesle” naveo je da je obično doručkovao mlijeko i jaja, preskakao ručak, a posebno je volio juhu od povrća.

“Najvažniji element moje životne šeme je moja prehrana. Ne možete očekivati ​​da stroj dobro funkcionira ako mu ne osigurate pravo gorivo”, rekao je Tesla, ali i istaknuo kako je s vremenom shvatio da dva obroka dnevno sasvim dovoljno, piše Zadovoljna.

“Dva obroka dnevno poboljšala su moje zdravlje i izoštrila apetit i okus. Nisam znao što je život sve dok nisam iz prehrane izbacio ručak. Danas, u 78. godini života, uživam u svoja dva obroka jednako kao i prije Bio sam dječak od 16 godina i nemam problema s probavom”, pišu na stranici Tesla Universe.

Kako kaže, za doručak je volio popiti mlijeko jer je bogato proteinima, te jesti jaja, posebno bjelanjke jer su i ona bogata proteinima. Volio je i rižu, ali ne i sir.

“Povrće je neophodno, iako ne sadrži mnogo proteina. Ne daje puno energije, ali regulira rad crijeva, daje tijelu vitamine. Volim pojesti finu juhu od luka i nasjeckanog celera pripremljenu s puno maslaca. Ova kombinacija je lako probavljiva i jedem je godinama.”

Tesla je također hvalio voće te je rekao da šećer u malim količinama nije opasan, ali ne smijemo zaboraviti da ga u voću ima puno.

Na pitanje je li vegetarijanac ili ne, Tesla je rekao:

“Meso jedem vrlo rijetko, jednom do dva puta godišnje. Bogata je bjelančevinama, no riba je gotovo podjednako bogata bjelančevinama i masnoćama te je puno lakše probavljiva. Fosfor koji sadrži odličan je za živčani sustav. Ali fosfor, iako hrani mozak, uzrokuje kiselost u tijelu. I meso i riba daju nam brzu energiju. Ove su namirnice neophodne ljudima određenih profesija, iako nam svojim sastavom skraćuju život. No, dok smo živi, ​​daju nam puno energije.“

A evo što je rekao o spavanju?

“Spavanje? Gotovo nikad ne spavam. Dolazim iz obitelji dugovječnih ljudi koji su poznati po tome da malo spavaju. Nadam se da ću dostići rekord svojih predaka i živjeti barem 100 godina. Nedostatak sna me ne zabrinjava. Ponekad odrijemam sat vremena. Povremeno, međutim, svakih nekoliko mjeseci, spavam 4 do 5 sati. Tada se probudim pun energije, poput baterije. nakon takve noći ništa me ne može zaustaviti. Tada osjetim ogromnu snagu. Nema sumnje da je san obnovitelj, darivatelj života, da povećava energiju. S druge strane, ne vjerujem da je to nekome potrebno za zdravlje, pogotovo ako se radi o nekome tko inače malo spava.”

Previous articleNa Kozali predstavljena mitteleuropska obiteljska kuharica Laure Marchig
Next articleŠiri se snimka vojnika koji leži sam u polju i trese se od hladnoće: ‘Ucjenjuju nas!‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here